UDARNA VEST! Brutalna presuda, jedna od NAJBOLJIH košarkašica na svetu osuđena na 9 godina zatvora u Rusiji! (FOTO)
Britni Grajner, Foto: Profimedia

šok!

UDARNA VEST! Brutalna presuda, jedna od NAJBOLJIH košarkašica na svetu osuđena na 9 godina zatvora u Rusiji! (FOTO)

Grajner je dvostruka svetska i olimpijska prvakinja, a sada će odslužiti zatvorsku kaznu

Objavljeno: 18:06h

Amerikanka Britni Grajner, jedna od najboljih košarkašica sveta, osuđena je na devet godina zatvora u Rusiji zbog krijumčarenja i posedovanja zabranjenih supstanci.

Sudski proces u Himkiju okončan je u četvrtak, a pitanje krivice nije bilo diskutabilno – 31-godišnja sportistkinja nije poricala da je kod sebe imala sporne patrone za elektronske cigarete sa uljem kanabisa, koje je zabranjeno u Rusiji.

Tužilaštvo je tražilo devet i po godina zatvora za dvostruku olimpijsku prvakinju i tvrdilo da je namerno u Rusiju unelo opojno sredstvo, dok su advokati odbrane prozivali svedoke koji su u pozitivnom svetlu govorili o karakteru reprezentativke SAD.

Igračica Finiks Merkjurija i UMMC Jekaterinburga uhapšena je 17. februara na aerodromu „Šeremetjevo“ jer su joj u prtljagu pronađene patrone za elektronske cigarete koje su sadržale ulje kanabisa, nedozvoljenu supstancu u Rusiji.

1 / 2 Foto: Profimedia

Njeno suđenje je počelo prvog jula, a Grajner se priznala krivicu i izjavila da je imala recept lekara za sporno ulje, kao i da nije bila svesna da se patrone nalaze kod nje jer se pakovala u žurbi.

Grajner je dvostruka svetska i olimpijska prvakinja, WNBA šampion iz 2014. godine, dvaput je bila najbolji strelac WNBA, a dvaput najbolji odbrambeni igrač lige. U četiri navrata je osvajala Evroligu, a triput prvenstvo Rusije.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.