OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU POSLE NOVOG PORAZA: Partizan u OGROMNIM problemima!
Željko Obradović, Foto: Starsport

nije mu lako!

OBRADOVIĆ OTVORIO DUŠU POSLE NOVOG PORAZA: Partizan u OGROMNIM problemima!

Otkrio nove probleme sa povredama i zašto igrači nemaju energije za završnice

Objavljeno:

Košarkaši Partizana doživeli su novi šokantan poraz u Evroligi od Valensije posle produžetka i dodatnih pet minuta igre zbog čega su pali na skor 4-7 u elitnom takmičenju i vezali četvrti uzastopni poraz sveukupno - 96:100.

Naravno, trener Željko Obradović nije mogao da bude nimalo zadovoljan posle novog poraza njegove ekipe, koji je Partizan dodatno udaljio od borbe za plej-of.

- Čestitke Valensiji, odigrali smo meč koji je odlučen u produžetku. Igrali su jako dobro, mi smo imali manjak koncentracije i zasluženo su došli do trijumfa - rekao je Obradović.

Nastavio je trener Partizana da objašnjava u čemu je video greške večeras. Skok je nazvao "sramnim".

- Utisci mogu da budu različiti, ali ja se slažem. Mi nemamo trening. Ja sam rekao posle Zvezde da Lesor nije imao nijedan trening, imao je bol u laktu, tražio da bude u timu i to je bio logično gledajući celu situaciju, mi imamo probleme sa visokim igračima. Smailagić je tražio da igra na njegovu odgovornost protiv Zvezde, imao je povredu prsta u Barseloni, želeo je da pomogne timu, a onda se razboleo i nisam ga video zadnja četiri dana. Lesor je odradio samo trening pred utakmicu juče. On je čovek koji nam donosi mnogo. Na utakmici od 45 minuta, da od 23 skoka, sramna 23 skoka koja smo imali, on je imao 10. Ostali su učestvovali sa 13, da vidite koliko je važan za igru energetski i za to šta radi za ekipu. Dekoncentracija, sem ovog neverovatnog odnosa skokova, kao i uz izgubljene lopte bez ikakvog razloga, gde se igralo stihijski, davila nas je atmosfera. Ako izgubiš u produžetku, znači da si se borio, kažem da su bili rivali bolje koncentrisani.

KK Partizan, KK Valensija, Evroliga
foto: Starsport©

Istakao je posebno Obradović da na treningu ne može da se osloni na sve igrače i da gotovo ne može da organizuje normalnu pripremu za meč zbog povreda.

- Nema ko da bude. Nema ko, nema niko. Zna se, Balša i Aleksa napolju, Smailagić - nemam pojma. To je tim koji imamo. Ono što je bilo dobro na zadanja tri-četiri treninga je da je Tristan radio dobro. Moraćemo da uključimo igrače, utakmica je bila takva kakva je bila. Mi smo igrali ponovo u nekim trenucima dobro, ali mi smo tim koji lako pravi seriju grešaka, da ne vodimo računa o rezultatima. Da se stane, da se igra strpljivije... Pričam o tome, to je dekoncentracija, pravo da vam kažem, sa jedne strane je to zbog zdravstvene situacije u ekipi, ali sezona je duga. Sada sledi važna utakmica protiv Budućnosti, pa neke druge. Moramo da zbijemo redove, da malo popravimo neke stvari. Sa malim stvarima se popravlja dosta toga. Eto, to je to.

Smatra da Valensija uopšte nije tako loša ekipa, a onda se ponovo okrenuo ka treninzima i pripremama. Kaže da će morati da vidi gde greši kao trener.

- Da, možemo sad da pričamo kakva je Valensija. Mislim da smo imali istu priču posle Žalgirisa, videli smo kakva je to ekipa posle. Mi smo u pojedinim trenucima igrali sa energijom, a u nekima bez energije. Izgledamo posle toga kao da igramo bez energije. Ne slažem se da nisu dobra ekipa, samo imaju krizu rezultata. Utakmicu odlučuju male stvari. Da li je mala stvar 17 koševa pod obručem? Stvar je da svi igrači imaju želju. Ona nije bila dovoljna ne za Evroligu, nego za bilo koje takmičenje. Nije lako, ne možemo na treningu da napravimo izmenu. Uvek igram sa četiri mala na jednoj strani. Tristan mi je pred Zvezdu bio petica, to nema veze sa utakmicom. Zato imamo problema sa skokovima. Kevin i Dante su imali po tri faula, probali su sve što su mogli, očigledno nije dovoljno. Ja kao trener moram prvi da reagujem, da vidim gde da grešim. Za tri dana opet imamo utakmicu, da odigramo dobro protiv Budućnosti.

KK Partizan
foto: Starsport©

Dobio je pitanje da li je Anđušić povređen. Obradović je potom objasnio da je Egzum dobio udarac zbog kojeg mu je večeras otekao lakat, a da je sa Danilom sve kako treba.

- Ne. Anđušić je zdrav. Svi ostali su zdravi, problem je bio Lesor, problem je bio Smailagić. Bio je na sastanku posle Zvezde, posle se nije pojavio. Dante je dobio udarac, njemu je natekao lakat. Ovi ostali svi, to su neki sitni i mali problemi. Uvek vodimo računa da igrači koji su igrali dosta da će da rade u drugom ritmu, a ostali će da igraju u normalnom ritmu. Trebaće nam energija, ali tokom cele utakmice. Ja zaista mislim da je utakmica stvar da imate koncentraciju, da ne možete da imate tri vezane greške, bez agresivnosti protivnika. To se nama ponavlja. To očigledno nije dovoljno. Moraćemo da se bavimo svim tim detaljima.

Pomalo neočekivano, Željko se suočio sa pitanjem da li planira da sankcioniše svoje košarkaše zbog loših igara.

- Kakvim sankcijama? Da li vi mislite da igrači vole da gube utakmicu? Da li mislite da neko ne uživa da igra pred ovakvom atmosferom. Zahvaliću se navijačima, moram da im se zahvalim. Ja ovo teško doživljavam, naravno da kada se ovo igra ovako, da vas dovode u situaciju da razmišljate, ali ja ću verovati u igrače. Ovo je 19. u sezoni, imamo još dve trećine sezone. Zavisiće samo od nas sami. Ja igrače nikada nisam novčano kažnjavao, jesam pretio, više verujem u razgovor, da smo mi ljudi, koji treba da razumeju jedni druge. Svakom govorim u lice šta je njegova greška pojedinačno. Ja ću to tako raditi kao što sam do sada radio.

Trener Valensije pričao je na španskom i rekao je samo jednu rečenicu da sumira utakmicu.

- Danas smo ostvarili veliku pobedu, u velikoj atmosferi. Ceo meč smo bili u igri. U trećoj četvrtini smo imali zaostatak od devet poena, ali smo se približili. Imali smo šansu i da pobedimo posle regularnog dela, ali smo u produžetku igrali našu košarku i stili do pobede - rekao je Aleks Mumbru.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.