NBA PLAČE ZA VASOM MICIĆEM! Srbin UNIŠTIO Olimpijakos - Barsa umalo izbegla IZNENAĐENJE! (FOTO)
Vasilije Micić, Foto: Starsport©

evroliga 11. kolo

NBA PLAČE ZA VASOM MICIĆEM! Srbin UNIŠTIO Olimpijakos - Barsa umalo izbegla IZNENAĐENJE! (FOTO)

Micić i Mirotić vodili svoje timove do pobeda

Objavljeno: 20:45h

Košarkaši Efesa savladali su Olimpijakos rezultatom 82:71 u meču 11. kola Evrolige.

Gosti iz Pireja su maestralno otvorili meč serijom 10:0 i konstantno su bili u prednosti sve do početka četvrte deonice kada je Vil Klajburn pogodio za tri i prvo vođstvo turske ekipe.

Od tog trenutka je prednost ekipe Ergina Atamana rasla na krilima maestralnog Vasilija Micića koji im je doneo četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Srpski plejmejker je bio blizu tripl-dabl učinka, falio mu je samo jedan skok i asistencija. Pored 18 poena imao je po devet uspešnih dodavanja za koš i uhvaćenih lopti za indeks korisnosti 31.

Efikasniji od njega je bio Vil Klajburn sa 23 poena, pet skokova i tri asistencije, kao i Rodrig Buboa sa 19 poena i šest skokova. Njih trojica su bili jedini dvocifreni.

Kod Olimpijakosa se istakao MVP Evrolige za novembar Saša Vezenkov sa 18 poena i po tri asistencije i skoka, dok je Larencakis dodao 13 poena.

Košarkaši Barselone su savladali Albu sa 88:86, posle neočekivane drame.

Barsa je silovito započela ovu utakmicu, pre svega napadački, pa je posle 10 minuta igre bilo 30:19 za goste, ali je Alba u drugom kvartalu uspela da u potpunosti uzvrati i na poluvreme je domaćin otišao sa poenom prednosti - 46:45.

Međutim, već u trećoj četvrtini Barselona je uspela da vrati dvocifrenu prednost i izgledalo je da do kraja neće imati problema, ali je Alba u finišu uspela da serijom 11:2 priđe na samo poen zaostatka!

Usledila je drama u kojoj su Katalonci nekako uspeli da sačuvaju pribranost i zabeleže novu pobedu.

Mirotić sa 20, Laprovitiola sa 16 i Higins sa 15 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Albu su predvodili Blat sa 20 i Smit sa 15 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.