MICIĆ BRILJIRAO UZALUD: Real srušio Efes - Bajern upalio motore! (VIDEO)
Vasilije Micić, Foto: Starsport©

evroliga 7. kolo

MICIĆ BRILJIRAO UZALUD: Real srušio Efes - Bajern upalio motore! (VIDEO)

Bajern polako podiže formu, šampion nastavlja u lošem ritmu

Objavljeno: 22:18h

Košarkaši Real Madrida pobedili su Efes na domaćem terenu rezultatom 94:85 u 7. kolu Evrolige.

Real je do pobede došao rutinski nakon što je kontrolisao rezultat od prvog do poslednjeg minuta.

"Kraljevski klub" je time došao do skora od 4-3, dok je Efes ostao pri dnu tabele i sada ima 2-5.

Izabranici Ćusa Matea su dvocifrenu prednost prvi put stekli početkom druge četvrtine, a rezultatski plus su čuvali do kraja utakmice.

Imao je Efes nalete, došao je do samo dva poena minusa na startu poslednje deonice, ali je Real novom serijom tada rešio pitanje pobednika.

Najbolji kod domaćina bili su Gabrijel Dek i Vensan Poarije sa po 13 poena, dok su po 11 ubacili Adam Hanga i Geršon Jabusele.

Na drugoj strani naš Vasilije Micić je ubacio 15 poena i uz to imao osam asistencija.

Bajern se polako budi, posle pet uzastopnih poraza na startu Evrolige, doživeli su i drugu pobedu, ovoga puta su savladali Albu u okviru derbija Nemačke, bilo je 77:79.

Ekipa Andree Trinkijerija je imala prednost u ogromnom delu meča, osim u jednom delu treće deonice kada je Alba uspela da povede sa 5 poena prednosti (54:49), ali je usledila serija 0:11 koja je dosta toga odredila na ovom meču.

Smit je u Albi bio najefikasniji sa 20 poena, kod ekipe Bajerna najbolji je bio Obst sa 14, koliko je imao i Rubit. Lučić je zaustavljen, svega pet poena.

Barselona je savladala Makabi i to u Tel Avivu, čini se da ulaze u dobru formu u ovom delu sezone.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je bila kreativnija, imali su više asistencija na kraju (24 naspram 16), a verovatno je konačnu odluku doneo procenat šuta za tri poena (Barsa imala 44%, Makabi 25%).

Na kraju 79:86, prelomili su u finišu poslednje deonice, serijom 5:0 stigli su do 67:78, imali do kraja čak i 13 poena razlike, a Makabi je samo uspeo da ublaži poraz.

Kod pobednika Laprovitola je imao 19 poena, Higins 15, Tobi 14. Kalinić je dodao 5 poena i 4 asistencije. Kod domaćina Braun po običaju najbolji sa 18 poena.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.