SUSPENDOVANI TRENER PONOVO NA KLUPI: Boston ga se odrekao zbog kršenja pravila, a u Bruklinu stiže kao zamena Nešu!
NBA, Foto: EPA/Wu Hong

interesantno

SUSPENDOVANI TRENER PONOVO NA KLUPI: Boston ga se odrekao zbog kršenja pravila, a u Bruklinu stiže kao zamena Nešu!

Bruklin je vrlo loše počeo sezonu

Objavljeno:

Novi trener Bruklin Netsa posle otkaza koji je taj klub uručio Stivu Nešu, biće, kako stvari stoje, Ime Udoka, piše većina američkih medija. Doskorašnji trener vicešampiona NBA Bostona u žižu je dospeo minulog leta kada je otkriveno da je bio u tajnoj vezi sa jednom od zaposlenih u Seltiksima što se kosilo sa kodeksima kluba - pa je zaradio jednogodišnju suspenziju od poslodavaca iz Masačusetsa.

Boston, ipak, nikada nije stajao na putu Udoki u potrazi za novim poslom, a on se, pomalo i neočekivano, ukazao već na startu sezone.

Naime, Bruklin, gde je Udoka radio jednu godinu kao asistent, raskinuo je saradnju sa Stivom Nešom i prva opcija posle otkaza Kanađaninu bio je upravo Udoka. Šon Marks, generalni menadžer Netsa, ima istoriju sa Udokom sa kojim je sarađivao i u San Antoniju te je ova veza bila presudna da se stari znalci ponovo sretnu, sada na novom zadatku.

Stiv Neš
foto: Profimedia

Netsi su, navodi se, pre svega kontaktirali Boston kako bi imali čistu situaciju o statusu Udoke u Masačusetsu i dobili su pozitivan odgovor u vezi sa trenerom koji je minule sezone vodio Seltikse dofinala NBA.

Pitanje je trenutka kada će Udoka preuzeti komandu ekipe iz predgrađa Njujorka, pišu Amrikanci.

Bruklin je vrlo loše počeo sezonu, bili su na učinku od 1-5 koji su koliko toliko popravili posle meča sa Indijanom, za 2-5, ali to nije spasilo Neša otkaza jer je ekipa pružala vrlo neubedljive partije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.