LEPO VEČE ZA POKUŠEVSKOG: Najbolja njegova partija ove sezone, Srbin dobio ovacije cele hale!
Pokuševski odigrao sjajan meč, Foto: Profimedia

nba

LEPO VEČE ZA POKUŠEVSKOG: Najbolja njegova partija ove sezone, Srbin dobio ovacije cele hale!

Pokuševski, važno je i to napomenuti, bio drugi strelac tima

Objavljeno:

Aleksej Pokuševski svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje. Pokazala je to i utakmica Oklahoma-Orlando u kojoj je srpski košarkaš odigrao individualno najbolje od starta sezone, sa 16 poena i 9 skokova, ali i tri blokade i dve ukradene lopte bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Tandera u Oklahomi.

Srpski košarkaš je meč počeo sa klupe, ali je na terenu proveo najduže uz dvojicu udarnih pesnica ekipe Glidžusa-Aleksandera i Dorta, 31 minut.

I ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko je trener Tandera Majk Dejno bio zadovoljan partijom u oba pravca srpskog reprezentativca, koliko mu je verovao, ali i navijači, koji su u nekoliko navrata nagradili Pokua burnim ovacijama.

Oklahomi je ovo bila četvrta pobeda u sezoni, trenutno je na učinku 4-3 za lepo šesto mesto Zapadne konferencije i to je možda dodatni razlog dobrom raspoloženju među navijačima, iako je prerano za bilo kakve prognoze o dometima za aktuelnu takmičarsku godinu.

Definitivno je Glidžus-Aleksander udarni igrač franšize, zvezda u usponu, momak koji polako ali sigurno krči put ka liderima NBA lige, a sijao je i protiv Orlanda sa 34 poena i gurao ekipu do slavlja.

Šaj je meč završio sa 12/18 šutem iz igre, sa penala je bioo gotovo savršen, 10/11, a jedino je za tri bio bez poena (0/3).

Pokuševski, važno je i to napomenuti, bio drugi strelac tima, Dort je stao iza Srbina sa 14 poena, Men je imao 13, a Robinson 11 kao preostali sa dvocifrenim košgeterskim bilansom.

Na drugoj strani Vendel Karter Džunior je briljirao sa 30 poena, prvi pik sa pethodnog drafta Paolo Bankero nastavio je u dobrom ritmu uprkos "ruki" statusu, a ovaj meč je završio sa 15 poena i 8 skokova - ipak nedovoljno da se prelomi rezultat u korist tima sa Floride.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.