ZVEZDA I JOVANOVIĆ "PROBILI LED": Bajern pao u grotlu "Pionira", Vildosa i Bentil junaci! (FOTO)
Foto: Starsport©

evroliga, 5. kolo

ZVEZDA I JOVANOVIĆ "PROBILI LED": Bajern pao u grotlu "Pionira", Vildosa i Bentil junaci! (FOTO)

Tekstualni prenos utakmice možete pratiti na blogu Espresa

Objavljeno: 21:28h

KK Crvena zvezda je dočekala minhenski Bajern u 5. kolu Evrolige, ali dočekala i prvi trijumf u ovosezonskom takmičenju - 78:72 (28:17, 16:26, 21:14, 13:15).

Ovo je ujedno prvi trijumf trenera Vladimira Jovanovića u Evroligi.

Počeli su odlično crveno-beli i poveli 23:8. Nakon tajm-auta Trinkjerija, gosti su se trgli, ali razigrani Luka Vildosa je održao Zvezdi dvocifrenu prednost - 28:17 za kraj prve deonice.

U drugoj četvrtini su ipak domaći ušli u krizu, tri minuta nisu dali koš, a Bavarci su postepeno istopili zaostatak predvođeni Vinstonom i čak poveli. Ipak, u finišu poluvremena se razigrao Nemanja Nedović čiji su povratak "Delije" oduševljeno pozdravile čim se pojavio na zagrevanju - 44:43.

Vladimir Jovanović, Vladimir Jovanović Zvezda
foto: Starsport©

Treću četvrtinu je fenomenalnim zakucavanjem otvorio Holand, a onda se ušlo u haotičnu igru sa dosta promašaja, Volden je pokrenuo goste, da bi Vildosa na kraju odvojio Zvezdu - 65:57.

Dobrić je sa pet poena doveo crveno-bele na dvocifrenu prednost koju su održavali do 3.30 minuta do kraja kada su igrači Bajerna smanjili na 72:67 uz pet brzih poena Vladislava Lučića i par jeftino izgbuljenih lopti domaćina. Martin i Bentil su odbili ovaj napad, ali i sjajna odbrana u najtvrđoj četvrtini utakmice.

1 / 6 Foto: Starsport©

Vildosa je meč završio sa 20 poena, Bentil sa 12 poena i 13 skokova, Dobrić je takođe upisao 12 poena, a Nedović 11.

Kod Bajerna, najbolji je bio Vinston sa 18. Lučić je postigao 12, a Heris 10.

Zvezda je sada na skoru 1-4, a u sledećem kolu gostuju Monaku 4. novembra.

IV ČETVRTINA

10. minut - Vildosa je sjajno uhvatio loptu pod svojim košem i iznudio aut za domaće. Nije bilo poena do kraja - 78:72.

9. minut - nisu sada uspeli Zvezdini Amerikanci, ali ni Bajernovi. Dobrić je takođe promašio trojku, a Martin faulirao Lučića. Pogodio je oba bacanja, pa ukrao loptu i iznudio koš-faul! - 76:72.

Nedović je dao oba penala, Zvezda se odbranila, ali je Volden ukrao loptu, međutim, Bajern nije iskoristio priliku - 78:72.

8. minut - odbranila se Zvezda, Bentil je promašio trojku, ali Martin mu je obezbedio novi napad, a Ben se stuštio ka košu i zakucao! - 76:67.

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

7. minut - Lučić je u kontri položio, ali posle tajm-auta Jovanovića, Martin je vratio plus sedam - 74:67.

6. minut - Zvezda opet agresivna u odbrani, malo je falilo da otmu loptu, na kraju je Markoviću dosuđen faul nad Vinstonom pri šutu za tri poena - sve penale je Amerikanac pogodio - 72:65.

5. minut - sada je Petrušev promašio ceo koš... Heris je realizovao oba bacanja - 72:62.

4. minut - lep koš iz okreta Petruševa - 72:60.

3. minut - novi poeni Dobrića, pa trojka Lučića - 70:60.

2. minut - prvi poeni u poslednjoj deonici su tek sada upisani - trojka Dobrića - 68:57.

III ČETVRTINA

10. minut - nije bilo elegantno, ali je Bentil ubacio za dva poena. Martin je pogodio jedno bacanje. Volden takođe. A onda Vildosa u poslednjim sekundama pogodio svoju četvrtu trojku - 65:57.

9. minut - mmogli su gosti ida preokrenu, ali je Zvezda sad čvršća u odbrani, a Vildosa je trojkom vratio prednost - 59:56.

8. minut - trojku je pogodio i Vajler-Beb i izjednačio. Tajm-aut Jovanovića - 56:56.

7. minut - Petrušev je lepo uposlio Lazarevića a ovaj položio. Volden se upisao u strelce protiv bivšeg kluba. Jedno bacanje je ubacio Petrušev, Volden ubacio i trojku - 56:53.

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

6. minut - posle tajm-auta Jovanovića, Nedović je poentriao, a Trinkjeri odmah zatražio novu pauzu - 53:48.

5. minut - haotični period bez koša na obe strane zavrpio je Vildosa penalima - 51:48.

4. minut - Vajler-Beb je izjednačio trojkom, pa Petrušev pogodio jedno bacanje - 49:48.

2. minut - Vinston je neuhvatljiv, ali Petrušev pogađa oba penala i vraća plus tri - 48:45.

1. minut - odmah na početku monstruozno zakucavanje Holanda- 46:43.

II ČETVRTINA

10. minut - Nemanja Nedović pogađa trojku sa osam metara, Zvezda uprkos lošoj igri u drugom kvartalu ipak ima prednost posle prvog poluvremena. 44:43

9. minut - Jaramaz je sada bio preciziniji sa linije penala. Bajern je izašao iz bonusa, a Nedović je bio siguran sa linije slobodnih bacanja. 38:41 Dalekometna trojka Vildose za egal u Pioniru. 41:41

8. minut - Još jedan loš napad Zvezde, Dobrić nije bio precizan za tri. Jaramaz takođe nije uspeo da poentira za tri pooena. Minuti bez poena.

7. minut - Nedovićevi prvi poeni u dresu Zvezde, na drugoj strani Heris pogađa sa linije penala. 36:38

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

5. minut - Rubit pogađa, sa druge strane Filip Petrušev nije bio precizan za tri. Ali jeste Vinston koji igra u neverovatnom ritmu, ima već 11 poena. Bajern prvi put vodi. 34:36

4. minut - Seriju Zvezde bez poena posle više od tri minuta je prekinuo Ognjen Dobrić lakim polaganjem. Međutim problemi se tu nisu zaustavili, ponovo je Vinston iznudio faul posle kojeg je i uspeo da poentira. 34:31

3. minut - Iznudio je Vinston tri slobodna bacanja, i sve je uspeo da iskoristi. Gubi loptu Marković, a Vladimir Lučić zakucava i sada je samo +2 za Zvezdu. 30:28

2. minut - Nastavlja Bajern sa odličnom igrom pogodili su novu trojku i prednost Zvezde je sada jednocifrena. 30:23

1. minut - Posle faula Lazarevića, Bajern je dodatno smanjio prednost Zvezde. Bentil nije bio precizan van linije 6,75, ali je posle skoka u napadu Lazarević upisao poene. 30:21

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

I ČETVRTINA

10. minut - prekinuli su crveno-beli seriju koševima Vildose sa penala. Bajern nije iskoristio napad, a onda je Jaramazu u skoku sviran faul nad Bentilom na 0.8 sekundi do kraja četvrtine. Pogodio je oba - 28:17.

9. minut - stala je Zvezda u napadu, Rubit pravi probleme pod košem ofanzivnim skokovima, a sada je Vilson pogodio uz faul u kontri. Tajm-aut Jovanovića - 24:16.

8. minut - Petrušev nije iskoristio zicer, a Rubit je pogodio koš uz faul. Nije pogodio dodatno, ali je u narednom napadu opet fauliran i bio precizan oba puta. Martin polovičan - 24:13.

7. minut - Vildosa je sad pogodio i trojku i naterao Trinkjerija na tajm-aut a "Delije" bacio u trans - 23:8.

6. minut - Vildosa prolazi do kraja, pa odlična odbrana Dobrića. Magično dodavanje Vildose za Martina koji je zakucao uz faul! - 20:8.

5. minut - nova trojka Cipsera. ali odgavara mu opet Bentil - 15:8.

4. minut - Marković je faulirao Vajler-Beba i dobio ličnu, a Amerikanac nesportsku jer ga je u okretu zakačio rukom po nosu. Vildosa je realizovao oba bacanja. Onda pogodak i Dobrića - 12:5.

3. minut - Gilespi je blokirao Dobrića. Cipser uzvartio trojku. Mitrović prošao do kraja - 8:5.

2. minut - Gilespi je bi oprecizan sa linije slobodnih bacanja. I Bentil pogađa trojku - 6:2.

1. minut - Zvezda se odbranila pa Dobrić pogodio trojku - 3:0.

1 / 4 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nemanja Nedović se pojavio na zagrevanju na oduševljenje "Delija" koji su nadglasali himnu Evrolige.

Crveno-beli su i pored poraza ostavili dobar utisak na startu, u gostima Efesu. Potom su tesno izgubili od Panatinaikosa u Beogradu, da bi doživeli dva uverljiva poraza u Španiji od Baskonije i Reala.

Sada se vraćaju u Beograd, konkretno u dvoranu "Aleksandar Nikolić", i imaju odličnu priliku da ostvare ovosezonski prvenac u eliti, a ujedno i prvi evroligaški trijumf za trenera Vladimira Jovanovića koji se našao pod pritiskom.

- Mi smo veliki deo utakmica, u svim gostovanjima bili konkurentni. Čak u nekim utakmicama bili bolji protivnici u nekom periodu. Sva tri poraza na gostovanjima pretrpeli smo sa razlikom većom od realne. To je ostavilo negativan utisak i kod nas i u javnosti, iako smo u svim tim utakmicama imali realnih problema, izostanke važnih igrača, što smo pokušavali da nadoknadimo. Protiv Panatinaikosa smo ostali bez trojice igrača iz spoljne linije, praktično smo bili prinuđeni za druga rešenja i taktičke ideje - rekao je Jovanović uoči utakmice.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.