KOMPLIKOVANO VEČE ZA SRBINA: Pokuševski dvocifren, ali se ispromašivao u finišu za PORAZ (VIDEO)
Aleksej Pokuševski, Foto: Profimedia

NBA LIGA

KOMPLIKOVANO VEČE ZA SRBINA: Pokuševski dvocifren, ali se ispromašivao u finišu za PORAZ (VIDEO)

Nikola Jović sa tribina posmatrao poraz Majamija od Čikaga

Objavljeno:

Drugi dan nove sezone u NBA ligi doneo je i prvi nastup jednog srpskog košarkaša. Aleksej Pokuševski koji je u predsezoni imao zapažene partije, pružio je još jednu takvu na startu prvenstva u porazu Oklahome od Minesote115:108.

Srpski košarkaš je za 25 minuta na terenu ubacio 11 poena uz šut iz igre 3/10, a zabeležio je još i sedam skokova, tri asistencije, jednu blokadu i dve izgubljene lopte.

Nije se Pokuševski libio da preuzima odgovornost od Gildžos Aleksandera u završnim minutima kada se utakmica lomila, preuzimao je šuteve, ali je ovog puta 20-godišnjem Srbinu ruka zadrhtala. I to četiri puta.

Na tri minuta pre kraja, dok je Oklahoma držala priključak za rivalom, Pokuševski je na sebe preuzeo četiri uzastopna šuta i svaki – promašio, osudivši tako ekipu na poraz u premijernom meču sezone.

Pomenuti Gildžos Aleksander meč je završio sa 32 poena, dok je na drugoj strani Rudi Gober ubacio 23, Rasel je imao 20, a Mekdenijels jedan manje.

Iako je u neku ruku bilo očekivati da će Nikola Jović od starta imati minutažu u Majamiju, kako zbog prakse kluba da šansu pruža mladim igračima, tako i zbog činjenice da je na krilnim pozicijama poprilično slab, srpski košarkaš moraće još neko vreme da sačeka na debi u NBA ligi.

Makar do naredne utakmice. U prvom meču Hita u novoj sezoni Jović je sa klupe ispratio poraz njegovog tima od Čikaga - 116:108.

Jović je tako sa tribina mogao da svedoči odličnoj partiji Demar Derozana koji je Bulse vodio do trijumfa sa 37 poena (5/11 iz igre), šest skokova i devet asistencija, a podršku su mu pružili Dosunmu sa 17, odnosno Vučević sa 15 poena i 17 skokova.

Batler je u timu Hita bio najefikasniji sa 24 poena, Tajler Hiro meč je završio sa 23, a Strus sa 22.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.