KALINIĆU SRPSKI DERBI! Barsa srušila Bajern - Boldvin izdominirao protiv Monaka! (VIDEO)
Nikola Kalinić, Foto: ulia Kneissl/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

evroliga 3. kolo

KALINIĆU SRPSKI DERBI! Barsa srušila Bajern - Boldvin izdominirao protiv Monaka! (VIDEO)

Jaramaz i Lučić i dalje bez pobede

Objavljeno: 22:55h

Košarkaši Barselone savladali su Bajern rezultetom 84:73 u meču trećeg kola Evrolige.

Bio je to ujedno srpski mini-derbi s obzirom na to da kod domaćina nastupaju kapiten Bavaraca Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz, dok je na suprotnoj strani Nikola Kalinić koji je imao na kraju više razloga za zadovoljstvo.

Barselona je vodila većim delom prve dve četvrtiine koje su nam jedine donele neizvesnost, da bi u trećoj deonici prelomila meč, stigla do maksimalnih plus 16 i više do kraja nije ispuštala dvocifrenu prednost.

Najzaslužniji za to je bio Nikolas Laprovitola koji je meč završio sa 14 poena, četiri asistencije i dva skoka, a identičan poenterski učinak je imao i Aleks Abrines. Naš Nikola Kalinić je pored sedam poena uhvatio osam skokova i imao tri asistencije za nepunih 25 minuta na parketu.

Na suprotnoj strani se istakao Ogustin Rubit sa 19 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok su Lučić i Jaramaz imali po osam poena.

Minhenski klub je pred domaćom publikom upisao i treći poraz u Evroligi, a za dva dana će u Milanu imati priliku da poprave utisak protiv Olimpije. Barseloni je ovo bila druga pobeda u nizu i tu seriju će probati da produže protiv Žalgirisa u Kaunasu.

U drugom susretu koji je počeo nešto ranije, Makabi je savladao Monako u Tel Avivu rezultatom 78:70.

Vejd Boldvin koji je odigrao meč sezone i završio ga sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija. Lorenco Braun je dodao 13 sa po sedam skokova i asistencija, dok je dvocifren bio i Roman Sorkin sa 10 poena i devet skokova.

Kod Monaka se istakao Džordan Lojd sa 21 poenom, pet skokva i tri asistencije, dok je Majk Džejms naposletku stigao do 15 poena, ali je cena za to bila svih osam promašenih pokušaja za tri.

Monako je tako upisao prvi poraz ove sezone pred put u Atinu gde ih čeka Panatinaikos u sledećem kolu, dok je Makabi stigao do druge pobede i u boljem raspoloženju će dočekati Asvel.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.