SPANULIS PROGOVORIO O SUKOBU SA ŽELJKOM OBRADOVIĆEM! Trener Partizana mu OVO nikada nije oprostio!
Duda Ivković i Spanulis, Foto: Profimedia

sve je otkrio

SPANULIS PROGOVORIO O SUKOBU SA ŽELJKOM OBRADOVIĆEM! Trener Partizana mu OVO nikada nije oprostio!

Spanulis se podsetio saradnje sa srpskim trenerima i njihovim uticajem na njegovu karijeru

Objavljeno: 08:28h

Legendarni grčki košarkaš Vasilis Spanulis je stavio tačku na igračku karijeru, a od ovog leta predvodi Peristeri u grčkom prvenstvu i Ligi šampiona.

Na njegovu karijeru su dosta uticaja imali srpski treneri, ali sa jednim više nije u najboljim odnosima...

Osim po jedinstvenim igračkim kvalitetima i slavi koju je stekao na parketu, pamti se i danas Vasilis po čuvenom prelasku iz Panatinaikosa u Olimpijakos. Te 2010. godine je napustio Željka Obradovića u Atini i preselio se u Pirej gde ga je trenirao Dušan Duda Ivković.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Pre nego što je doneo famoznu odluku da zeleni dres zameni crveno-belim, proveo je četiri godine uz Obradovića u glavnom gradu Grčke.

- Sjajan trener. Briljantan, neverovatno posvećen, podizao je igrače na viši nivo svojim rečima i lekcijama - priča Spanulis.

Suvišno je reći da se njihov odnos okrenuo za 180 stepeni kada je Bili digao sidro i prešao u tabor ljutog rivala. Ipak, Obradović je u više navrata pokazao poštovanje prema bivšem igraču. Pogodilo se da je predvodio Fenerbahče protiv Olimpijakosa kada je Spanulis postao najbolji strelac u istoriji Evrolige, te ga je pozdravio aplauzom.

Sreli su pre pet godina na konferenciji za medije pred Fajnal for u Istanbulu i gotovo da nisu reč razmenili. Potvrdio je Spanulis da su se tada, igrom slučaja, zajedno vozili i liftom.

Vasilis Spanulis
Vasilis Spanulisfoto: Starsport©

- Vreme će pokazati da li ćemo se pomiriti. Zahvalan sam za sve što me je naučio o košarci i životu, ali ljudi ne moraju da znaju više od toga - istakao je jedan od najistaknutijih igrača u istoriji evropske košarke.

Sa Dudom je sarađivao u periodu od 2010. do 2012. godine i zajedno su osvojili Evroligu pre više od decenije u Istanbulu.

- Bio je neverovatan po pitanju orgazniacije. Imali smo sjajan odnos, bio je učitelj na terenu i van njega. Znao je da podigne moral ekipi i pomogao mi da eksplodiram kao igrač - zaključio je Vasilis Spanulis.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.