ČUDO U ABA LIGI! Ovo je čovek koji je postavio REKORD po broju poena na JEDNOM MEČU!
Daron Rasel, Foto: Foto: ABA liga/Mornar

kapa dole!

ČUDO U ABA LIGI! Ovo je čovek koji je postavio REKORD po broju poena na JEDNOM MEČU!

Istorijski meč Mornara i Zadra

Objavljeno: 21:59h

Istorija u ABA ligi! Mornar je savladao Zadar u drugom kolu ABA lige 100:91, ali mnogo će se više pričati o srušenom rekordu jednog košarkaša po broju postignutih poena na jednom meču.

U pitanju je neverovatni Daron Rasel, kojem je ovo bila druga partija u profesionalnoj karijeri, pošto je prethodno nastupao na koledžima za Merilend i Roud Ajlend.

Večeras je postigao 47 poena uz četiri skoka, četiri asistencije i četiri ukradene lopte, čime je upisao indeks od 48 poena. Time je srušio rekord Vladimira Mihailovića, koji je ubacio 46 poena protiv Mege na susretu odigranom proletos, tačnije 20. marta.

Na šutu za dva poena imao je 6/13, za tri je šutirao 7/18, dok je sa linije penala ostvario 14/16.

Da stvar bude još luđa, Rasel je u prvom kolu protiv Igokee u gostima u velikom preokretu Barana takođe imao sjajan učinak upisavši 41 poen uz 9/19 na šutu za tri poena.

Pored Amerikanca, u ekipi Mornara istakao se Marko Pecarski koji je imao 13 poena i čak 17 skokova (od čega 11 ofanzivnih), dok su po 11 poena nakupili Pirs i Vranković. U timu Zadra je Luka Božić imao svoje veče sa 34 poena uz 12/14 za dva i 1/4 za tri, kao i 7/9 sa linije penala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.