SPREMA SE POTRES U REGIONU: Sin košarkaške legende bira između Srbije i Hrvatske!
Teodosić i Nakić, Foto: Mario Nakić/Printscreen/@MarioNakic7

uskoro pada odluka!

SPREMA SE POTRES U REGIONU: Sin košarkaške legende bira između Srbije i Hrvatske!

Srbija ne sme da izgubi ovog talenta

Objavljeno:

Veliki košarkaški talenat Mario Nakić, sin proslavljenog asa Iva Nakića ove godine potpisao je za Igokeu, ali još uvek se ne zna za koji reprezentaciju će se opredeliti.

Mladi Nakić u intervjuu za Novi list ističe da je ovo velika prilika za dokazivanje.

Mario je u polufinalu Liburnia kupa protiv Pardubica bio najefikasniji igrač ekipa sa 18 poena, a svaki njegov potez pratio je i njegov otac, nekadašnji igrač Cibone i Partizana koji je tri puta osvajao Evroligu.

- Tata je, naravno, bio na tribini. Svaki put daje košarkaške savete, ne popušta, ha, ha. Ovde imam porodicu, svako leto sam na Kvarneru otkad sam se rodio i jako volim Hrvatsku, Rijeku i Opatiju. Ovde se osećam kao kod kuće, Rijeku smatram svojom drugom kućom - rekao je Nakić za Novi list.

Mario Nakić
Mario Nakićfoto: Printscreen Instagram

Nakić, rođeni Beograđanin, je kao 14-godišnjak otišao u madridski Real, a 2019. osvojio je juniorsku Evroligu. Prošle sezone, nastupao je za ekipu Andore.

- Ma, ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Evropi. Takođe je klub koji je izbacio puno igrača koji su kasnije prešli na još veći nivo. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim, dobro igram i dokazujem se.

Nakić je na Eurobasketu navijao za selekcije bivše Jugoslavije, pre svega za Srbiju i Hrvatsku, ali nije baš imao povoda za radost.

Mario Nakić
Mario Nakićfoto: Printscreen/Youtube/Sport Klub

- Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvijek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sledeće prvenstvo mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate - otpimističan je 21-godišnji Nakić.

Na pitanje da li je odlučio za koju zemlju želi da nastupa, on kratko odgovara:

- O tome ćemo kad bude vreme za to.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.