BRAT U SVOM SVETU, A MAJCI NIJE BILO NIMALO LAKO! Marina Maljković iskrena do koske: Plakao je kao malo dete...
Marina Maljković, Foto: Starsport©

malo poznati detalji!

BRAT U SVOM SVETU, A MAJCI NIJE BILO NIMALO LAKO! Marina Maljković iskrena do koske: Plakao je kao malo dete...

Marina Maljković progovorila o porodičnoj situaciji

Objavljeno: 12:58h

Selektorka Srbije Marina Maljković je napravila neverovatan uspeh u poslednjih nekoliko godina sa košarkašicama Srbije, a ni poraz u četvrtfinalu Mundobasketa se ne može smatrati neuspehom.

Na Evropskim prvenstvima ima dva zlata i jednu bronzu, a jedan od najvećih podviga je olimpijska bronza iz Rija.

Marina je ćerka cenjenog stručnjaka Božidara Maljkovića, ali on nije ni sanjao da će krenuti njegovim stopama.

Božidar Maljković
Božidar Maljkovićfoto: Profimedia

Međutim, njen brat je otišao potpuno drugim stopama, ali je uvek imala podršku od njega i majke Gordane.

- Otkad znam za sebe, znam i za košarku, teren i loptu. Kad sam tati saopštila da želim da budem trener, doživeo je šok, mislio je da mi je košarka samo hobi. I pošto je znao šta me u tom poslu čeka, posebno jer sam žensko, pokušao je da me odgovori, ali uzalud. Nemam uzore, nije mi to čak ni otac, a zanimljivo je da on nije u stanju da gleda uživo moje utakmice. To je za njega veliki stres, jer dok ste na klupi, vi ste medicinski u predinfarktnom stanju. Prvi put je pomno pratio mečeve prošle godine na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, navijao je, nervirao se, a za finale je čak popušio dve kutije cigareta, iako nije strastveni pušač. I plakao je kao dete kad smo osvojile titulu evropskih šampiona. Interesantno je da moj stariji brat Nebojša nije “inficiran” košarkom, odabrao je filmsku režiju i potpuno je u svom svetu. Mami Gordani je, čini se, bilo najteže pošto je svuda išla zajedno s tatom, a otkad sam i ja u trenerskim vodama, život s dva trenera u kući nije joj bio nimalo jednostavan - rekla je Marina u jednom intervjuu.

Marina Maljković
Marina Maljkovićfoto: Profimedia

Maljkovići su se, kako je popularni Boža menjao klubove i zemlje, selili zajedno s njim, pa se Marina odmalena navikla na razne kulture i običaje, što smatra neprocenjivim bogatstvom.

- Biti trener je ozbiljan posao, a kad ste još i selektor, to je onda još ozbiljnije. Iz tog razloga su neke zemlje selektorima zabranile da rade i u klubovima, što je potpuno logično. A da bi sve funkcionisalo kako treba, potrebno je da budete odličan organizator, da umete da se nosite sa svim izazovima profesije, ali i da ne zanemarujete privatni život. Neophodno je pronaći ravnotežu, jer ako ste privatno promašena osoba, ni u poslu ne možete da budete uspešni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.