VIRTUS ODRADIO SJAJAN POSAO: Miloš Teodosić dobio novog saigrača, sa njim će biti još jači!
Micić i Ponitka, Foto: Starsport

ponovo u evroligi

VIRTUS ODRADIO SJAJAN POSAO: Miloš Teodosić dobio novog saigrača, sa njim će biti još jači!

Mateuš je od toga da je naišao na osudu u otadžbini što je po izbijanu sukoba u Ukrajini

Objavljeno:

Polsjki košarkaš Mateuš Ponitka mogao bi uskoro da postane novi član Virtusa iz Bolonje za koji nastupa naš Miloš Teodosić.

Ponitka je trenutno igrač Ređo Emilije sa kojom je potpisao ugovor na dva meseca, dok u trećem ima igračku opciju, prenose izvori sa Apeninskog poluostrva.

Ponitka se našao u žiži na ovom Evropskom prvenstvu na kom je predvodio Poljake do velikog podviga polufinala u kom će igrati sa Francuskom.

U četvrtfinalu su savladali aktuelne šampione Slovence rezultatom 90:87, a Ponitka je na tom meču ostvario tripl-dabl sedam minuta pre kraja, a meč je završio sa 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Tim je postao treći igrač u istoriji Evrobasketa kojem je to uspelo, prema zvaničnoj statistici.

Pre toga je u meču osmine finala protiv Ukrajine postao jedini igrač u poslednjih 25 godina koji je imao barem 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija na jednoj utakmici Evropskog prvenstva. Stoga ne čudi što je za njega interesovanje pokazao novi član Evrolige.

Mateuš je od toga da je naišao na osudu u otadžbini što je po izbijanu sukoba u Ukrajini ostao u Rusiji i ekipi Zenita i toga da ga je rođeni brat Marsel optužio da je glavni krivac što se nije našao među 12 igrača za kontinentalnu smotru, došao do toga da je heroj nacije, a po okončanju šampionata moraće da donese odluku gde će nastaviti svoju klupsku karijeru.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.