ITALIJANI NISU MOGLI DO NOVOG ČUDA! Francuzi posle NEVIĐENE DRAME srušili srpskog dželata!
Italija - Francuska, Foto: Profimedia

eurobasket 2022

ITALIJANI NISU MOGLI DO NOVOG ČUDA! Francuzi posle NEVIĐENE DRAME srušili srpskog dželata!

"Azuri" potpuno pali u produžetku, "trikolori" u polufinalu

Objavljeno: 19:28h

Košarkaška reprezentacija Francuske se plasirala u polufinale Eurobasketa, pošto je savladala selekciju Italije posle neverovatne drame i produžetka rezultatom 93:85.

Francuzi su se provukli u prethodnoj rundi protiv Turaka, dok su Italijani neočekivano izbacili Srbiju.

"Azuri" su odigrali kao u transu protiv "orlova", pogodili 16 trojki, ali su pružili sjajan otpor i NBA Francuskoj.

"Trikolori" će u u polufinalu igrati sa boljim iz poslednjeg četvrtfinalnog duela između Slovenije i Poljske.

Francuzi su bili bolji rival sve do finiša treće deonice i održavali su do deset poena prednosti, ali ekipa Đanmarka Poceka je, baš kao i pre tri dana protiv Srbije, u jednom trenutku podigla intenzitet igre u oba pravca i espresno je preokrenula dešavanja na terenu.

Košarkaška reprezentacija Italije, Košarkaška reprezentacija Francuske, Eurobasket 2022
foto: Profimedia

Azuri su u finišu treće četvrtine napravila seriju 10:0, uz odličnu rolu Nika Maniona, i prvi put poveli 62:5. Tu deonicu su dobili sa 31:18 i u poslednju ušli sa solidnih šest poena viška.

Azuri su početkom odlučujuće četvrtine došli do maksimalnih plus 8, međutim, tim Vensana Kolea je uspeo da se pribere, zadrži priključak, i u poslednjih pet minuta uđe sa tri poena prednosti za Italiju (67:64).

Simone Fontekio je u 38. minutu pogodio trojku za 75:68, Francuzi su uspeli da dođu do dva poena minusa (77:75), a Fontekio ih je vratio u život promašivši oba penala na 16 sekudi pre kraja. Toma Ertel je iskoristio poklon i polaganjem lopte u koš uveo je meč u produžetak.

Ertel je bio ključni igrač Galskih petlova i u dodatnih pet minuta, mada je i Rudi Gober postigao četiri poena, uključujući i penale na 1:55 minuta pre kraja za 87:83 za svoj tim. Istina, imala je Italija još jednu šansu i napad za vođstvo, ali Điđi Datome nije bio precizan u šutu za tri poena.

Ertel je bio najefikasniji sa 20 poena uz 8 asitencija, Gober je imao 19 uz 14 skokova, Evan Furnije 17, a Timote Luvavu 13.

U poraženom timu Fontekio i Spisu (4/5 za tri) su postigli po 21 poen, Datome 12, a Nikolo Meli 10 uz 4 skoka i 7 asistencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.