HLADAN TUŠ ZA LAVICE! Kina RAZBILA Srbiju!
Srbija - Kina, Foto: KSS

prijateljski meč

HLADAN TUŠ ZA LAVICE! Kina RAZBILA Srbiju!

Kod Srbije jedina dvocifrena bila je Ivon Anderson sa 11 poena

Objavljeno: 17:12h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je prvu od dve prijateljske utakmice koje su planirane da se odigraju protiv selekcije Kine u novobeogradskoj Hali sportova Ranko Žeravica.

Gošće su bile uspešnije rezultatom 77:52 (17:16, 18:12, 18:10, 24:14). Meč je bio zatvorenog tipa, bez prisustva gledalaca.

Naš tim odigrao je na nivou u završnici prve i početkom druge deonice, a ostatak duela u potpunosti je pripao Kineskinjama, koje su prema FIBA power rankingu jedne od favoritkinja Svetskog prvenstva u Sidneju.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Košarka, Sport
foto: KSS

Kina je bila bolja u skoku (45-38), ukradenim loptama (10-8), a pogotovo u asistencijama (23-5). Srpski tim je loše šutirao za tri poena (dve trojke iz 21 pokušaja), dok su Kineskinje imale i bolju realizaciju šuta za dva poena (49%-39%).

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Li sa 18 poena, dok je dvocifren učinak ostvarila i Meng Li sa 16 koševa. Kod Srbije jedina dvocifrena bila je Ivon Anderson sa 11 poena.

Naredni prijateljski meč protiv Kine, takođe zatvorenog tipa, Srbija će odigrati sutra u Hali sportova Ranko Žeravica protiv Kine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.