ALEKSA AVRAMOVIĆ OTKRIO KAKVA JE ATMOSFERA U REPREZENTACIJI! "Ne žalim ni za čim, nadam se bar...!
Aleksa Avramović, Foto: Starsport©

eurobasket 2022

ALEKSA AVRAMOVIĆ OTKRIO KAKVA JE ATMOSFERA U REPREZENTACIJI! "Ne žalim ni za čim, nadam se bar...!

Srpski plejmejker zbog povrede neće nastupiti Evropskom prvenstvu, ali će bodriti saigrače u pohodu na novu medalju

Objavljeno: 17:31h

Aleksa Avramović je otpao sa spiska za Evropsko prvenstvo nakon što je doživeo povredu u dresu reprezentacije, ali kaže da ne žali što se povredio igrajući za svoju zemlju.

Saigrače je ispratio na šampionat ubeđen da će se vratiti sa medaljom.

Na jednom od treninga Aleksa je prilikom kontakta obnovio povredu šake. Kada je video snimak, znao je - ovog leta neće više moći da bude uz saigrače iz nacionalnog tima.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Emilija Jovanović

- Oporavljam se, ostalo još malo, videćemo sledeće nedelje šta kažu rezultati. U prvi mah se nije znala prava dijagnoza, nije se dobro videlo na snimcima, međutim posle kad sam na treningu reprezentacije imao kontakt, verovatno se ta povreda obnovila, verovatno sam tu "dokrajčio" šaku - rekao je sprski plejmejker i dodao:

- Znao sam čim sam video snimak sa doktorima da iste sekunde otpadam sa spiska.

Kaže da nije lako kada se povreda ispreči, ali ipak razmišlja pozitivno...

- Svakom je teško kad ne može zbog povrede, meni je ovo prva povreda u životu koja će me odvojiti duže od terena. Bog zna zašto je to dobro, biću spreman za sve izazove ove sezone u Partizanu - naveo je i rekao da bi se uvek odazvao pozivu selektora.

- Ne žalim ni zbog čega što sam do sada uradio, ponovio bih opet isto. Zadesila me povreda u nezgodnom trenutku, ova vrsta povrede iziskuje mesec, dva, možda i tri, nigde se ne žuri i svakako ćemo pratiti i gledati da se vratim na vreme. Svako ko ima želju da izađe i da igra za reprezentaciju, ja to gledam kao veliki plus i uvek će imati poštovanja, ne samo mene, već svih ljudi koji vole Srbiju i nacionalni tim. Svima svaka čast i mislim da se niko ne kaje zbog toga što ode u reprezentaciju.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport©

Izdanja tima u kvalifikacionim utakmica Avramoviću su potvrdila da Srbija može do medalje.

- Što se tiče reprezentacije, ogromne pobede, i protiv Grčke i protiv Turske. Odlično je bilo prvo poluvreme protiv Turske, posle je usledila "tuča", igrali su i preko ivice faula, "tukli" su nas rukometaški. Srećom, imali smo smirenost, Kalinić i Gudurić su pogodili neke važne šuteve. A prva utakmica je bila krem de la krem, bila je izuzetno lepa za gledanje, uživao sam i svaka čast. Znatno smo olakšali sa dve pobede, jer je sada mnogo lakši put nego posle poraza od Belgije - rekao je Aleksa i za Evrobasket prognozirao:

- Mislim da smo favoriti. Imamo sjajne igrače, hemija u timu je fantastična, sve vodi ka tome da će da se napravi uspeh. Ja se nadam bar medalji.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.