KOLIKO JE SRBIJA SADA BLIŽA MUNDOBASKETU? Evo kako tačno izgleda tabela i gde se nalazi naša reprezentacija!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

OSTVARENE VAŽNE POBEDE!

KOLIKO JE SRBIJA SADA BLIŽA MUNDOBASKETU? Evo kako tačno izgleda tabela i gde se nalazi naša reprezentacija!

U novoformiranoj Grupi I igra ukupno šest selekcija

Objavljeno: 23:09h

Košarkaška reprezentacija Srbije je ostvarila dve veoma važne pobede na startu poslednjeg kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, savladane su i Grčka i Turska i sada su šanse ''Orlova'' mnogo veće posle kikseva u prethodnoj kvalifikacionoj rundi.

U novoformiranoj Grupi I nalazi se ukupno šest selekcija, od kojih će tri prvoplasirane izboriti učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine.

Posle večerašnjih pobeda Srbije, Grčke i Letonije stanje na tabeli izgleda ovako: Letonija 5-1, Grčka 4-2, Belgija 3-3, Srbija 3-3, Turska 2-4, Velika Britanija 1-5.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Da bi Srbija ušla u Top 3, moraće da ima bar jednu pobedu više od Belgijanaca koji imaju bolji međusobni skor od našeg tima. ''Orlove'' u novembru očekuje gostovanje Velikoj Britaniji i duel sa Turskom na svom terenu, ali tada, nažalost, nećemo moći da računamo na Nikolu Jokića, verovatno i na većinu evroligaških igrača, a u toj situaciji umemo da upadnemo u problem, što smo mogli da vidimo i u prethodnoj fazi kvalifikacija.

Kvalifikacije se završavaju u februaru, kada će reprezentacija Srbije imati teško gostovanje u Grčkoj i na kraju dočekati Veliku Britaniju u poslednjem kolu.

Belgijanci će u novembru gostovati u Turskoj, pa zatim dočekati Grčku i ako tu ne bude iznenađenja i Turska i Grčka ostvare očekivane pobede, onda bi Srbiji bio otvoren put ka Svetskom prvenstvu, ali će ''Orlovi'' morati da u preostala četiri meča ostvare bar tri pobede. Belgija će u februaru imati lakši raspored, gostovanje Velikoj Britaniji i duel sa Turskom na svom terenu, pa je i iz tog razloga važno da Belgijanci oba puta pokleknu u novembru. U suprotnom, tri i više pobeda Belgije u naredna četiri kola bi zakomplikovalo situaciju i dovelo reprezentaciju Srbije u situaciju da mora da dobije sva četiri naredna meča. U kombinovanom sastavu bi to bilo mnogo teško.

Dakle, još je dug put pred ''Orlovima'' do plasmana na Svetsko prvenstvo.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.