PEŠIĆ ISKREN NAKON POBEDE! To je ono čemu težimo, pokazali smo karakter i psihološku snagu!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

IZJAVA POSLE MEČA!

PEŠIĆ ISKREN NAKON POBEDE! To je ono čemu težimo, pokazali smo karakter i psihološku snagu!

Srbija je kao gost pobedila Tursku 79:72

Objavljeno: 22:06h

Košarkaši Srbije su odigrali dva potpuno različita poluvremena u utakmici protiv Turske, u kojoj su pobedili 79:72, i time ostali u trci za Svetsko prvenstvo.

Odlični su blli "orlovi" u prvom poluvremenu, bledi u drugom, ali su u završnici uspeli da konsoliduju redove i da pobede.

- Čestitam mojim igračima i mom timu na izuzetno dragocenoj pobedi. Odigrali smo sjajno prvo poluvreme. To je ono čemu težimo, to je ono što očekujem da igramo na Evropskom prvenstvu. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, igrali smo pametno i hrabro u napadu - rekao je selektor Svetislav Pešić po završetku meča.

1 / 5 Foto: Starsport©

On je objasnio da su u drugom poluvremenu naši reprezentativci izgubili ritam.

- Nismo mi odigrali loše u drugom poluvremenu, jednostavno smo izgubili ritam. Turska je krenula na sve ili ništa, podigla je stepen agresivnosti u odbrani na ivicu prekršaja, sudije su to tolerisale. Turska je stigla do egala, do neizvesne završnica, ali smo pokazali karakter i psihološko snagu, a to me takođe čini neizmerno srećnim, kao i igra u prvom poluvremenu - prvi su utisci selektora Srbije.

Srbija je ovom pobedom ostala u igri za odlazak na Mundobasket. Litvanija je prva u grupi sa skor 5-1, Grčka ima 4-2, Belgija 3-3, Srbija 3-3, Turska 2-4, Velika Britanija 1-5.

Pred našim reprezentativcima su sada utakmice na Evropskom prvenstvu, gde će se sastati u grupi sa selekcijama Češke, Izraela, Finske, Poljske i Holandije.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.