VELIKI HENDIKEP ZA ŠPANIJU: Serhio Ljulj zbog povrede propušta Evrobasket!
Serhio Ljulj, Foto: Emilija Jovanović

katastrofa za crvenu furiju

VELIKI HENDIKEP ZA ŠPANIJU: Serhio Ljulj zbog povrede propušta Evrobasket!

Španija ionako "kuburi" sa rosterom budući da imaju najslabiji sastav za međunarodno takmičenje

Objavljeno:

Jedan od najiskusnijih i najboljih košarkaša španske reprezentacije Serhio Ljulj propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo zbog povrede.

Košarkaš Real Madrida je još jedna zvezda koja će zbog povrede morati da preskoči kontinentalni šampionat. Juče je sa spiska gruzijskih igrača "otpao" Tornike Šengelija, a danas će ovaj turnir biti slabiji za iskusnog Ljulja.

Serhio Ljulj je doživeo povredu mišića na jučerašnjoj utakmici protiv Islanda. Današnji medicinski pregled pokazao je da nema ozbiljnih oštećenja, ali dovoljnih da on ne bude među putnicima za Evrobasket, saoptšio je španski Savez.

Španija ionako "kuburi" sa rosterom budući da imaju najslabiji sastav za međunarodno takmičenje u prethodnoj deceniji, pa i više. Stoga su morali i da naturalizuju igrače poput Lorenza Brauna.

Nakon što je Ljulj van spiska, lista od 13 košarkaša koji sigurno putuju je sledeća: Dario Briuzela, Lorenzo Braun, Rudi Fernandez, Žem Fernandez, Usman Garuba, Fran Guera, Vili Hernangomez, Huančo Hernangomez, Ćavi Lopez - Arostegi, Žuan Nunjez, Žoel Para, Žem Pradilja i Sebas Saic. Ostaje da se vidi ko će biti zamena za Serhija Ljulja.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.