RADIVOJ KORAĆ NAPOKON U KUĆI SLAVNIH: Veliko priznanje za legendarnog košarkaša!
Radivoj Korać, Foto: Printscreen/Youtube/Milan Tasic

sjajne vesti

RADIVOJ KORAĆ NAPOKON U KUĆI SLAVNIH: Veliko priznanje za legendarnog košarkaša!

Govor posvećen našoj legendi će održati Spenser Hejvud, šampion sa Los Anđeles Lejkersima 1980. godine

Objavljeno:

Velike vesti iz sveta košarke. Legenda našeg sporta pod obručima, Radivoj Korać biće inagurisan u Kuću slavnih u Springfildu na ceremoniji 10. septembra zajedno sa ostalim članovima klase 2022, potvrđeno je na sajtu.

Posle Bore Stankovića (1991. godine), Aleksandra Nikolića (1998. godine), Dražena Dalipagića (2004. godine) i Vlada Divca (2019. godine), Srbija će dobiti svog petog predstavnika u Springfildu.

Pored Koraća, istog dana će u Kuću Slavnih biti uvršteni i Tim Hardavej, Manu Đinobili, Bob Hagins, Džordž Karl, Hju Evans, Del Haris, Lu Hadson i Leri Kostelo zajedno sa Lindzi Vejlen, Svin Keš, Marijan Stenli i Terezom Šank-Grec.

Govor posvećen našoj legendi će održati Spenser Hejvud, šampion sa Los Anđeles Lejkersima 1980. godine.

Radivoj Korać
foto: Printscreen/Youtube/Milan Tasic

FIBA je na predlog bivšeg generalnog sekretara Vilijema Džonsona i jedno od svojih takmičenja 1972. godine nazvala po čuvenom košarkašu. Pobednik takmičenja je četiri decenije osvajao "Žućkovu levicu", koja je od 2003. godine namenjena pobedniku Kupa Srbije, koji je takođe preimenovan u čast čuvenog Koraća.

Kada je 2007. godine izvršen premijerni izbor za FIBA Kuću slavnih u Alkobendasu, među prvim inagurisanim se našlo ime Radivoja Koraća, a 15 godina kasnije, dobio je priznanje i od najpoznatije Kuće slavnih - u Springfildu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.