PEŠIĆ IMA DOBRE I LOŠE VESTI! Povrede, povrede, povrede...
Svetislav Pešić, Foto: Printscreen/Tanjug TV

konferencija pred sloveniju

PEŠIĆ IMA DOBRE I LOŠE VESTI! Povrede, povrede, povrede...

Selektor Srbije se obratio javnosti

Objavljeno: 13:59h

Selektor Srbije Svetislav Pešić se obratio javnosti pred pripremni meč protiv selekcije Slovenije.

Čitava nacija je čekala njegovu konferenciju posle niza turbulencija u timu, od izostavljanja sada već nekadašnjeg kapitena Miloša Teodosića sa spiska, preko povreda Avramovića i Bjelice, a nisu ni zaboravljeni bolni porazi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija u sredu od 20.15 igra sa Slovenijom u Ljubljani u pripremnoj utakmici, a potom slede dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - sa Grčkom kod kuće 25. avgusta i sa Turskom tri dana kasnije u gostima.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

"Jeste se dobro naoružali?" - pitao je Pešić novinare kada je ušao u salu za konferencije.

Prvobitno je govorio o zdravstvenom biltenu tima...

- Mi smo završili ovu veoma važnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo i kvalifikacije. Pozvali 22 igrača, Marjanovića i Bogdanovića nismo mogli, Marjanović se povredio, situacija sa Bogdanovićem je poznata, dolazi, posećuje reprezentaciju, ali tu je situacija odavno poznata.

Onda je rezimirao pripreme i objasnio zašto u timu nema Smailagića, Jovića i Pokuševskog.

- Prva faza je prošla dosta dobro, 100 posto je sve odrađeno. Većina od tih 22 kandidata nije igralo u utakmicama u prozoru, neki su otkazivali zbog povreda, povrede, privatnih razloga. NBA klubovi su otkazali Pokuševskog i Jovića, Smailagić je imao operaciju koja je dosta dobro prošla. On je došao onoliko koliko jedan igrač posle operacije može da bude pripremljen, a u dogovoru sa trenerskim stafom Partizana da on nastavi da radi i da vidimo.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Ono što je sve zanimalo je da postoji šansa da Avramović zaigra na Evropskom prvenstvu.

- Iako vidimo da je sve ovo blizu i nije blizu. To isto važi za Avramovića koji je obnovio povredu, pa se to smirilo, međutim opet ju je obnovio. Videćemo. U subotu u Nemačkoj će se ponovo odraditi taj snimak. On je jedan krasan momak sa sjajnim stavom za reprezentaciju. Povreda je desne ruke. On je sa takvom rukom igrao i protiv Belgije. Na njega i dalje računamo, videćemo kako će to biti - rekao je Pešić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.