VASA MICIĆ PRIČAO O REPREZENTACIJI! Spomenuo i zbog čega nije otišao u NBA
Vasilije Micić, jedan od najboljih košarkaše Srbije, Foto: Starsport©

nema nba poverenja!

VASA MICIĆ PRIČAO O REPREZENTACIJI! Spomenuo i zbog čega nije otišao u NBA

"Meni je 20. jula, bio dan kada sam mogao da odem u NBA,ali..."

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS-a i počela pripreme za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci, kao i za Eurobasket.

Među okupljenima našao se i plejmejker Efesa Vasilije Micić koji je izneo svoje utiske pred važne mečeve nacionalnog tima, posebnno pred Grčku i Tursku u kvalifikacijama.

1 / 9 Foto: instagram/kosarkanadlanu

- To su sve košarkaške stvari. Niko to nije priželjkivao, ali to je realnost koju moramo da prihvatimo. Moja vodilja je da se ide dan po dan, utakmicu po utakmicu. I Grčka i Turska su vrlo dobre, Turci su možda i najbolji u poslednjih deset godina. Treba da budemo fokusirani na naš tim koji je pun talenta i da idemo samo hladnih glava. Ne treba da imamo dodatni pritisak kada svi znamo šta nas očekuje.

- Psihološka situacija ekipe, mislim da dosta zavisi individualno od igrača. naravno, trener tu kao predvodnik naš, će uraditi sve da nas oporavi mentalno. Sam pristup dosta zavisi od individue., Ja na to gledam kao "samo na utakmicu", kao vid posla i zabave. To je moj pristup i verujem da će svaki igrač dati svoj maksimum. Niko ovde nije došao da bi revijalno nastupao za reprezentaciju. Svako od nas želi jedan drugom da bude prvo zdrav, motivacija neće nedostajati i to je preduslov za dobru partiju.

DA LI JE MICIĆ PROPUSTIO POSLEDNJI NBA VOZ? Za ove 3 legende srpske i YU košarke uvek ćemo se pitati 'ŠTA BI BILO?'

Vasa je govorio i o pritisku koji igrači imaju pred duele u kvalifikacijama u kojima Srbiji pobede povećavaju šanse.

- Ne razmišljam o kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i Evrobasketu, već o sutrašnjem treningu. Fokusirani smo na Grčku. ja sam iznenađen do te mare, da bih čestitao njima. Malo sam iskreno i ljubomoran. Ovo je toliko dobro osmišljeno i urađeno, a svi uslovi su izvanredni. ja do sada nisam bio u ovim uslovima i svaka čast.

Micić je prokomentarisao i rad sa selektorom Svetislavom Pešićem.

Miško Ražnatović otkrio šta će biti sa Vasom Micićem!

- Kada je reč o treneru, ja ga već dobro znam. Vidim da je i on pun entuzijazma i energije i to je dobar spoj sa svima nama. On je potpuno fokusiran na kvalifikacije i mislim da svaklo od nas to isto misli.

Plej Efesa mogao je da ove godine ode u NBA, ali je odlučio da ostane u Evropi.

- Meni je 20. jula, bio dan kada sam mogao da odem u NBA. Kada se to završilo, zvanično sam ostao u Efesu. U Efesu mi je toliko lepo, da, šta god da kežem bi narušilo taj odnos. Vrlo sam miran i staložen pred ovo ovde sve i sve. Ideja za NBA ostaje. Sve generalno tamo ide na silu. Tamo osećam blago nepoverenje prema evropskim igračima koji nisu Dončić i Jokić. Meni deluje da ja tamo nekom treba da ja objasnim da li znam ili ne znam. meni je ovde dovoljno lepo i pozicionirao sam se na način i i mam status do kog je teško doći.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.