PONOVO JE ERTEL U PROBLEMU: Francuski košarkaš zbog razgovora sa Rusima, ne igra na Eurobasketu!?
Tomas Ertel, Foto: EPA/Erdem Sahin

nove brige

PONOVO JE ERTEL U PROBLEMU: Francuski košarkaš zbog razgovora sa Rusima, ne igra na Eurobasketu!?

Njegov saigrač iz reprezentacije Evan Furnije nije saglasan sa odlukom sopstvenog saveza

Objavljeno:

Francuski reprezentativac Tomas Ertel (33) doveo je u pitanje svoj nastup na Evropskom prvenstvu, zbog toga što se povezuje sa ruskim Zenitom.

Zbog rata u Ukrajini, svi francuski košarkaši koji žele da nastupaju za nacionalni tim moraće da potpišu dokument u kojem se obavezuju da ne ulaze u pregovore sa ekipama iz Rusije, dok se konflikt ne okonča.

- Potpisao sam dokument, u suprotnom ne bih bio ovde - rekao je doskorašnji košarkaš madridskog Reala i onda demantovao sam sebe i potvrdio da postoji interesovanje iz Rusije:

- Moj agent je u konktaktu sa klubovima, ruskim klubovima ako baš želite da znate. Postoje i drugi koji nastupaju u Evroligi i španskoj ligi. Videćemo šta donosi budućnost - završio je Ertel.

Njegov saigrač iz reprezentacije Evan Furnije nije saglasan sa odlukom sopstvenog saveza kada su u pitanju igrači koji nastupaju u Rusiji ili žele da tamo igraju.

Tomas Ertel
foto: EPA/Alejandro Garcia

- Nisam pristalica ovakvih stvari, ako ćemo iskreno. Potpisao sam dokument za dobro tima. Postoji mnogo konflikata širom sveta i ako bismo morali ovo da primenimo na svaki od njih, onda nigde ne bismo igrali - rekao je član NBA tima Njujork Niksa.

Košarkaški savez Francuske je u ponedeljak objavio ovu odluku i zbog nje su "trikolori" ostali bez Livija Žan-Šarla i Luja Laberija, koji su potpisali za CSKA, odnosno Uniks.

Evropsko prvenstvo u košarci na programu je od 1. do 18. septembra. Francuska će biti deo najjače grupe B, igraće utakmice u Kelnu, a rivali će joj biti domaćin Nemačka, branilac titule Slovenija, Litvanija, Mađarska i Bosna i Hercegovina.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.