KALINIĆ PRETI ZVEZDI I PARTIZANU: Od "prljavog posla" do napadačkog arsenala!
Nikola Kalinić, Foto: Starsport©

kk barselona

KALINIĆ PRETI ZVEZDI I PARTIZANU: Od "prljavog posla" do napadačkog arsenala!

Novi igrač Barselone Nikola Kalinić rekao je da je zavoleo košarku gledajući Jugoslaviju, koju su predvodili Peđa Stojaković i Milan Gurović.

Objavljeno:

"Mnogo je klinaca u Srbiji krenulo sa košarkom posle Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine. Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem", rekao je Kalinić u intervju za Barseloninu televiziju.

Kalinić je pre nekoliko nedelja iz Crvene zvezde stigao u Barselonu.

1 / 11 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kalinić je naglasio da ima veliko poštovanje prema treneru Barselone Šarunasu Jasikevičijusu. "On je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su neverovatne. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima", rekao je srpski košarkaš.

Barselona je u letnjem prelaznom roku pored Kalinića angažovala Oskara Da Silvu, Jana Veselog i Majka Tobija.

"Klub je odradio veliki posao ovog leta sa dovođenjem pojačanja. Mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Evroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije", zaključio je Kalinić.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.