DANGUBIĆ O PERIODU PROVEDENOM U ZVEZDI I PARTIZANU! To su dva različita perioda moje karijere!
Nemanja Dangubić na treningu reprezentacije Srbije, Foto: Starsport©

ISKRENO!

DANGUBIĆ O PERIODU PROVEDENOM U ZVEZDI I PARTIZANU! To su dva različita perioda moje karijere!

Govorio je i o porazima reprezentacije Srbije od selekcija Letonije i Belgije

Objavljeno: 23:17h

Doskorašnji prvotimac Partizana Nemanja Dangubić radno provodi odmor i čeka novi angažman. Crno-beli su mu se nedavno i zvanično zahvalili na saradnji, a selektor Svetislav Pešić ga nije uvrstio na širi spisak za naredne akcije "Orlova".

O rastanku sa klubom iz Humske govorio je u džentlmenskom tonu.

- Protekle sezone nismo ispunili očekivanja, izostali su trofeji. Što se tiče moje minutaže, takva je bila procena trenera Obradovića i ja sam to poštovao i čekao šansu. Na treninzima sam pružao maksimum, davao sve od sebe. Sada je to prošlost, već je puno vremena prošlo od kraja sezone, u Partizanu uveliko formiraju novi tim - izjavio je Dangubić za Sport Klub.

1 / 3 Foto: Emilija Jovanović

Svojevremeno je sa mlađim reprezentativnim selekcijama osvojio dva srebra, na EP za igrače do 18 godina i na SP do 19 godina (oba šampionata 2011. godine), ali ovog leta nije mu se posrećilo ni sa reprezentacijom. Bio je akter nedavnih poraza reprezentacije Srbije od selekcija Letonije i Belgije u kvalifikacijama za SP.

- Nažalost, nismo uspeli da zabeležimo pobede iako smo imali vođstvo i protiv Letonije i Belgije, dogodio se pad koncentracije i energije, pa nismo uspeli da privedemo kraju utakmicu kako smo želeli. Otežali smo sebi put u daljem toku kvalifikacija za SP. Šta je tu je. Sada dolaze nove pripreme za nove izazove. Verujem da će momci koje je selektor Pešić pozvao dati sve od sebe da ostvare cilj.

Nemanja je nosio dres oba večita rivala, sa crveno-belima je od 2014. do 2018. godine osvojio devet trofeja, a sa crno-belima u protekle dve godine nijedan, dok sa minhenskim Bajernom ima jednu titulu državnog prvaka.

- To su dva različita perioda moje karijere, u Zvezdu sam došao posle igranja u Hemofarmu i Megi, praktično na početku razvoja, a u Partizan sam stigao kasnije iz Estudijantesa kao daleko iskusniji igrač“, kratko je prokomentarisao i dodao, „Vidim da generalno oba kluba dovode jaka pojačanja, igrače sa ozbiljnim karijerama, koji poprilično vrede na tržištu. Očekujem da i jedni i drugi naprave kvalitetne sastave i da budu konkurentni u Evroligi i postignu što bolje rezultate u Evropi i u regionu. Želim puno sreće i jednima i drugima - poručio je Nemanja Dangubić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.