ANĐUŠIĆ I DALJE NE MOŽE DA PREŽALI ŠTO GA NEMA NA SPISKU SRBIJE: Nismo se tako dogovorili, imao sam sjajnu sezonu!
Danilo Anđušić, Foto: Profimedia

nije očekivao

ANĐUŠIĆ I DALJE NE MOŽE DA PREŽALI ŠTO GA NEMA NA SPISKU SRBIJE: Nismo se tako dogovorili, imao sam sjajnu sezonu!

Svojim dosadašnjim odnosom je, kaže, pokazao koliko mu je stalo do igranja za reprezentaciju

Objavljeno:

Srpska košarkaška reprezentacija kreće u misiju "Eurobsket 2022" bez proverenog šutera Danila Anđušića, koji, ono što je sto posto sigurno, nije povređen, ali je malo uvređen...

Danilo iza sebe ima solidnu sezonu u renomiranom Monaku, evroligašku Top8 fazu, ali ni to nije bilo dovoljno da se nađe ni na širem spisku selektora Pešića za Evropsko prvenstvo.

Svoje iznenađenje je već iskazao u sredu "zagonetnim" komentarom na Tviteru sa tri smajlija koji "umiru od smeha", a danas je sve pretočio u reči:

- Bio sam jako iznenađen kada sam video spisak. Nije mi bilo jasno s obzirom na sezonu kakvu sam imao, u ekipi koja je igrala top 8 u najjačem takmičenju, i takođe s obzirom na igre koje sam pružio u poslednje dve-tri godine, kako za klub, tako i za reprezentaciju - kaže Anđušić za Nova.rs.

Danilo Anđušić
foto: Emilija Jovanović

Novi igrač Partizana kaže da je očekivao bilo kakav poziv, i da je na psisku i da nije, kaže takav je bio dogovor. Ali, poziv nije stigao.

- Dogovor je bio da se čujemo, nakon što se završio prethodni prozor, pred sledeće okupljanje. Međutim, mene niko nije pozvao, za celu situaciju sam saznao iz novina.

Svojim dosadašnjim odnosom je, kaže, pokazao koliko mu je stalo do igranja za reprezentaciju.

- Reprezentacija je za mene pre svega velika čast i uvek sam bio tu, da se odazovem pozivu. Baš iz tog razloga sam odmah po završetku sezone u Monaku, odmah po sletanju iz Liona u 3 sata ujutru (posle majstorice) krenuo i došao u Beograd misleći da cu biti deo tima. Verovao sam i spremao se za to. Ništa od toga nije bilo, jer kako je rečeno, bilo je malo vremena za trening sa ekipom. Po dogovoru, i to sam, naravno, prihvatio.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.