PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Svi su tu, sem jednog NBA igrača!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

jaka ekipa

PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Svi su tu, sem jednog NBA igrača!

Srbija će šampionat Evrope, koji počinje 1. septembra, krenuti u D grupi

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je širi spisak igrača na koje računa na predstojećem Evropskom prvenstvu!

Ono što je zanimljivo jeste to da na njemu nema Bogdana Bogdanovića, ali su tu Nikola Jokić, Nikola Kalinić i Miloš Teodosić.

Na spisku igrača se nalaze: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Srbija će šampionat Evrope, koji počinje 1. septembra, krenuti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali Orlova će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Prethodno će Pešićevi izabranici odigrati 25. avgusta meč protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj. Navedene utakmice predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023.

U novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mesta na planetarnom šampionatu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.