BIVŠI TRENER PARTIZANA PREUZIMA BUDUĆNOST: Srpski strateg pred transferom u Podgoricu!
Košarkaši Budućnosti, Foto: Starsport©

nova sredina

BIVŠI TRENER PARTIZANA PREUZIMA BUDUĆNOST: Srpski strateg pred transferom u Podgoricu!

Strateg iz Čačka naslediće na poziciji šefa stručnog štaba Aleksandra Džikića

Objavljeno:

Novi srpski stručnjak preuzima Budućnost. Kako javljaju podgoričke Vijesti, doskorašnji trener Mege Vlade Jovanović postaće novi šef stručnog štaba crnogorskog šampiona.

Navodi se da je Jovanović dugo bio na radaru Budućnosti, ali da su se pregovori odužili. Ipak, posle svega dogovor dve strane je postignut.

Strateg iz Čačka naslediće na poziciji šefa stručnog štaba Aleksandra Džikića, koji se posle jedne sezone u Podgorici preselio u Hapoel Jerusalim. Pre Džikića Budućnost je vodio Dejan Milojević koji je takođe u Moraču stigao posle rada u Megi.

Vlada Jovanović
foto: Starsport©

Jovanović je u Megi radio dve godine i kroz njegov mandat na NBA draftu izabrani su Filip Petrušev (Filadelfija), Nikola Jović (Majami) i Karlo Matković (Nju Orleans). Budućnost je ovog leta napravila veliki rez, pa su tako pod ugovorom ostali samo Igor Drobnjak i Edin Atić, dok je Zoranu Nikoliću ponuđen produžetak saradnje do 2024. godine.

Kofere su od ranije spakovali Džastin Kobs, Denis Džerom Sili, Vili Rid, Marko Jagodić-Kuridža i Donatas Tarolis, dok je Vladimir Micov objavio kraj karijere. Pred izlaznim vratima je Filip Barović, dok se za Danila Nikolića i Suada Šehovića još ne zna da li će ostati u Budućnosti.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.