JOKIĆ NA PREGLEDIMA! Nacija u transu! (FOTO)
Dvostruki MVP NBA lige: Nikola Jokić, Foto: zavod za medicinu i sport

pre svega srbin!

JOKIĆ NA PREGLEDIMA! Nacija u transu! (FOTO)

Iz Zavoda su naveli o kojim testovima je reč.

Objavljeno: 14:12h

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Nikola Jokić, po svemu sudeći, je ozbiljno shvatio predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci, pa je tako obavio lekarske preglede u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Jokić nije mogao da pomogne reprezentaciji Srbije u FIBA prozorima zbog pravila o osiguranju NBA igrača, a kako može da provede sa ekipom 28 dana pre samog takmičenja obavio je testiranja i privukao veliku pažnju u Zavodu za medicinu sporta.

1 / 3 Foto: zavod za medicinu i sport

Iz Zavoda su naveli o kojim testovima je reč.

- Jokić je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavio kontrolu sportske forme. Zavod za sport i medicinu sporta RS proverava zdravstvene sposobnosti, obavlja kontrole utreniranosti i utvrđuje nivo sportske forme sportista radi obavljanja sportskih aktivnosti i učestvovanja na sportskim takmičenjima na kojim se postižu najbolji rezultati.

JOKIĆU, CARE! Euforija zbog dolaska dvostrukog MVP-ja NBA lige, a on došao u tregeruši! (VIDEO)

- Pored provere i praćenja kondicije i zdravstvenog stanja, stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta RS sugerišu kako i na koji način se može pospešiti sposobnost tela da izvršava zadate zadatke. Budući da je kondicija stanje fizičke sposobnosti, ona pozitivno utiče na mentalno i emocionalno zdravlje, kao i na kvalitet života.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.