ŠOK! Ništa od Bodiroge na čelu Evrolige? Protiv čak i njegovi bivši klubovi!
Dejan Bodiroga, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

ŠOK! Ništa od Bodiroge na čelu Evrolige? Protiv čak i njegovi bivši klubovi!

Pet klubova osnivača zabrinuto za svoje interese ukoliko legendarni as preuzme funkciju

Objavljeno: 09:55h

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga je glavni kandidat za mesto šefa Evrolige, ali neće sve proći tako glatko.

Kako piše Mundo Deportivo, tri španska i dva turska kluba negoduju zbog ovoga i glasaće protiv izmena koje će biti predložene u petak.

Pet klubova koji su osnivači Evrolige Barselona, Real, Baskonija, Efes i Fenerbahče će biti protiv odluke većine klubova da Dejan Bodiroga bude naslednik Đordija Bertomeua. Oni su zabrinuti za svoje interese u ovoj situaciji, a Mundo Deportivo navodi da se predložene promene po mišljenju pet klubova ne slažu sa komercijalnim principima Evrolige kao i sa pravnim principima koje su ustanovili klubovi.

Dejan Bodiroga
Dejan Bodirogafoto: News1/Dado Đilas

Zato pet klubova ima brigu da je Evroliga sada u riziku jer je pod prethodnim vođstvom ona izrasla u odličan model poslovanja u svim poljima. Vlasnici Barselone, Baskonije, Reala, Efesa i Fenera su nezadovoljni i što Asvel i Bajern još uvek nemaju prava kao i svi ostali klubovi vlasnici Evrolige i što većina klubova konstantno odlaže promenu njihovog statusa.

Pet klubova smatra da će promene koje će se desiti u petak biti nelegalne, neodgovorne i stoga su najavili da će zaštititi svoje interese i to pravnim putem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.