CEDEVITA OLIMPIJA SE NE ŠALI: Klub iz Ljubljane doveo igrača iz tima koji igra Evroligu!
Košarkaši Cedevita Olimpije, Foto: ABA liga

ozbiljno

CEDEVITA OLIMPIJA SE NE ŠALI: Klub iz Ljubljane doveo igrača iz tima koji igra Evroligu!

Cedevita je ranije produžila saradnju sa Alenom Omićem i Edom Murićem

Objavljeno:

Cedevita Olimpija je dovela veliko pojačanje za narednu sezonu, a reč je o Amaru Alibegoviću, sinu bivšeg košarkaša Teomana Alibegovića.

Igra na poziciji krilnog centra, ima 27 godina, a sa slovenačkim timom je potpisao dvogodišnji ugovor. Prethodne dve sezone igrao je za Virtus, a sa italijanskim timom je 2021. godine bio šampion Italije, dok je prethodne sezone osvojio Evrokup. On će u paru sa Alenom Omićem činiti centarski tandem Cedevita Olimpije.

- Cedevita Olimpija je dovela jednog od najtalentovanijih košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije. Dres "zmajeva" naredne dve sezone nosiće Amar Alibegović, koji je čitavu profesionalnu karijeru proveo u Italiji - saopšteno je iz slovenačkog tima.

Alibegović je prošle sezone u Evrokupu prosečno beležio 5,3 poena, 2,4 skoka i 0,6 asistencija. U italijanskom šampionatu prosek mu je bio 8,5 poena i četiri skoka.

- Srećan sam što sam se pridružio klubu sa bogatom istorijom. Jedva čekam da dođem u Ljubljanu i počnem da treniram. Želim da zabeležimo što više pobeda u svim takmičenjima naredne sezone - rekao je Alibegović.

Cedevita je ranije produžila saradnju sa Alenom Omićem i Edom Murićem.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.