SVETISLAV PEŠIĆ JE ZARĐAO! Legenda bez dlake na jeziku o BRODOLOMU Srbije!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Espreso/Emilija Jovanović

oštar komentar

SVETISLAV PEŠIĆ JE ZARĐAO! Legenda bez dlake na jeziku o BRODOLOMU Srbije!

Proslavljeni stručnjak analizirao neočekivani poraz od Belgije

Objavljeno: 17:41h

Košarkaška reprezentacija Srbije je doživela šokantan poraz od selekcije Belgije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa je sada plasman na Mundobasket pod znakom pitanja.

Košarkaška javnost nije blagonaklona prema "orlovima".

Oglasio se zbog svega toga i proslavljeni trener, Vlade Đurović, koji je u razgovoru za "Glas Srpske" istakao da je reprezentacija u potpunom rasulu i da nešto očigledno - ne štima.

- Baš smo zaglibili. Tačno je da bi bilo mnogo bolje da su igrali Vasilije Micić, Nikola Kalinić, da ne pričam Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, ali... Gledao sam pažljivo utakmicu, ne mogu da kažem da se momci nisu borili, ali nešto ne štima. I Belgijancima je falilo nekoliko glavnih igrača, pre svih njihov najbolji Sem van Rosom. Pa naše da upitaš znaju li ijednog igrača rivala reći će 'ne', oni sigurno znaju dosta naših, ali nisu imali respekta.

Vlade Đurović
Vlade Đurovićfoto: Starsport©

Dodaje Đurović da je Srbija jednostavno morala da slavi nad Belgijom u Nišu, posebno posle više nego ubedljivog vođstva koje je imala na svojoj strani sredinom poslednje deonice.

- Ne mogu ja da savetujem Karija Pešića, ali možda mu treba pravi prvi pomoćnik. Ipak je on u zrelim godinama, refleksi više nisu onakvi kakvi su bili pa bi morao da ima nekoga uz sebe ko se ne plaši da mu kaže neke stvari. Moralo je sa klupe da se uradi više. Imali smo 11 razlike na četiri minuta - promeni odbranu, igraj sa pet visokih ili malih, momci nisu tako neiskusni da to ne mogu privesti kraju - podvlači Đurović.

Nije slavni trener bio ni za Kokoškova na klupi, a sa Karijem mora mnogo toga da se popravi, posebno na predstojećem Evropskom prvenstvu, jer će to uticati na popularnost košarke.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Espreso/Emilija Jovanović

- Nisam bio za Kokoškova, ne zato što nije dobar stručnjak nego smatram da je previše demokratski nastrojen. Sa druge strane Kari je baš stara škola, ali opet ne ide. Treba se nadati da može nešto da promeni pred Evropsko prvenstvo i u nastavku kvalifikacija. Kako god okreneš svi uspesi su počinjali od reprezentacije, a ako ona postiže rezultate ovakve kakve postiže, gubi se interes. Deca gledaju velika takmičenja, a ako nas nema na njima, neće ni imati nagon da uzmu loptu u ruke - reči su nekadašnjeg trenera.

Ne smatra da će dolazak Nikole Jokića magično rešiti sve probleme košarkaške reprezentacije Srbije.

- Ima Pešić dovoljno iskustva da nađe način kako to da izvuče. Ako mislimo da će doći Nikola Jokić i da će sve biti bajno, grdno se varamo. Evo Nemanja Bjelica je pre mesec dana uzeo prsten pa smo videli da nije napravio nikakvu razliku. U Evropi se igra drugačije, treneri su mnogo namazaniji i teško je napraviti razliku kao u NBA.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.