MUR U AMERICI, ALI MU PARTIZAN OSTAO U SRCU: Osvojiće sve naredne sezone, a ja se vraćam u Beograd!
Dalas Mur se vratio svome domu u Americi ali će zauvek pamtiti Partizan, Foto: Marko Djokovic/STARSPORT

Dom u bojama Partizana

MUR U AMERICI, ALI MU PARTIZAN OSTAO U SRCU: Osvojiće sve naredne sezone, a ja se vraćam u Beograd!

Iskustvo u Partizanu opisao je kao nešto nestvarno, što mu je zauvek uticalo na život i karijeru

Objavljeno:

- Rastali smo se na najbolji mogući način. Odradio sam ugovor, klub me je ispoštovao. Imam samo reči hvale za Srbiju, Beograd i naravno Partizan. Neverovatna sezona, neverovatan tim... za pamćenje - priča Dalas Mur za Mozzart Sport.

U modernoj košarci, temo igre kao i njegovi učesnici menjaju se sve učestalije, klubovi vrlo brzo postaju samo teza na ogromnim biografijama američkih košarkaša, ali ipak, pojedini gradovi ostaju urezani u sećanje, a neki timovi postanu deo porodične svakodnevnice.

PARTIZANOVA PORUKA ZA KRAJ SARADNJE! Zahvalnost igračima za sve što su učinili tokom boravka u Beogradu! (FOTO)

Odazvao se sjajni šuter na poziv Mozzart Sporta kako bi rezimirao sezonu koju je odigrao u Srbiji i objasnio kako se osećao u klubu iz Humske, međutim njegov sin je odradio veći deo posla: "Oooo Partizanee", čulo se na telefonskoj liniji tek što su započeli razgovor sa Murom, prenosi pomenuti medij.

KK Partizan, Dalas Mur, Balša Koprivica
foto: Emilija Jovanović

- A-ha-ha, mislim da ne moram da odgovaram kako je bilo meni i mojoj porodici kada sam bio u Partizanu. Deca su se toliko saživela sa klubom da je to nešto neverovatno. Posebno sin, verujte, svaki dan pevuši ili pominje Partizan - počinje raspoloženi Mur razgovor posle poznatog američkog praznika - dan nezavisnosti.

Partizan je zvanično završena priča.

Sezonu iza sebe karakteriše kao najluđu koju je doživeo u dosadašnjoj karijeri. Žal ostaje zbog neosvojenih trofeja, ali isksutva ostaju za ceo život.

PARTIZAN IZDAO SAOPŠTENJE: Sad se tačno zna šta se desilo Dalasu Muru!

KK Partizan, Dalas Mur
foto: Emilija Jovanović

- Prošlo je više od mesec dana od ludih mečeva protiv Zvezde. Svi utisci su se slegli... moram da priznam da su nekako pomešani. Žao mi je što nismo osvojili trofeje, jer činjenica je da nismo ispunili zacrtane ciljeve, ali opet... nekako sam srećan, ponosan što sam bio deo ove ekipe. Ne bih da pričam klišee, ali stvarno smo izgledali kao porodica. Nije bilo klanova, svi smo se borili kao tim, nismo pobedili, ali sam uveren da svi momci koji budu u timu naredne sezone igraće mnogo bolje.- istakao je Amerikanac, pritom smelo dodao:

- Zapravo uveren sam da će Partizan sve osvojiti naredne sezone. Verujte mi na reč, tim je vrlo talentovan, vrlo malo fali da se pređe ta granica i da talentovani tim postane šampionski. Videćete, još jedne pripreme sa trenerom Obradovićem i to je to, sve će leći na svoje.

1 / 9 Foto: Emilija Jovanović

Imala je crno-bela ekipa nekoliko blistavih izdanja, ali i razočaravajućih poraza. Na kraju čitava sezona je stala u pet ludih mečeva u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde.

- Kada sam dolazio gledao sam klipove, slušao priče o rivalitetu sa Zvezdom, ali ništa ne može da vas pripremi za ono što se zaista događa na terenu i oko njega. NIkada ništa slično nisam doživeo, nekada je izgledalo kao rat, ali opet to je nešto što bih svakom košarkašu preporučio da proživi u svojoj košarkaškoj karijeri. Takva rivalstva... nema ih puno u svetu sporta.- sa oduševljenjem je prenosio Mur.

JE L' VAS MAMA TO NAUČILA? Navijači Partizana vređali Mura, a onda se oglasila POBESNELA Niki! (FOTO)

Mur je istakao da će pored mečeva sa Zvezdom pamtiti još jednu utakmicu do kraja života.

- Huventud u Beogradu. To je bio meč kada sam shvatio gde sam došao i koliko ljudi ovde vole košarku, koliko vole Partizan. Kada je Kevin pogodio one šuteve za pobedu, onakva eksplozija oduševljenja je bila nestvarna, onda i naši skokovi u publike, ma ne znam šta da kažem... ludilo.

KK Partizan, Dalas Mur
foto: Emilija Jovanović

Kada se sve sagleda porodica Mur je stvorila dom u Beogradu.

- Nigde do sada nam nije bilo kao u Partizanu. Deca su išla u školu u Beograd, sin je čak počeo da izgovara neke srpske reči, evo sada nam je dom u Americi izlepljen majicama i šalovima Partizana. Možda više nisam igrač Partizana, ali kada sam odlazio iz kluba i kada sam pričao sa trenerom i ljudima iz kluba, rekao sam im da ću da se vratim, barem da kao navijač sa porodicom gledam neki meč - završava Mur javljanje za Mozzart Sport.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.