NAPUŠTA EFES: A OVAJ klub ga traži i ima budžet za plate 18 MILIONA EVRA!
Vasilije Mičić i Andrijen Moerman, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

niko nije gadljiv na ovoliku sumu...

NAPUŠTA EFES: A OVAJ klub ga traži i ima budžet za plate 18 MILIONA EVRA!

U Evroligi je beležio prosečno 8,3 poena i 5,3 skokova.

Objavljeno:

Anadolu Efes se i zvanično oprostio sa Adrijenom Moermanom, kome je istekao ugovor sa turskim klubom. I neće ga produžiti, već će nastaviti karijeru u nekom drugom klubu.

Gde tačno? Još se ne zna, ali nije tajna da je Monako zainteresovan i da želi da ojača koloniju domaćih, francuskih igrača. Zbog toga je dogovoren dolazak plejmejkera Elija Okoba koji je Kneževe uništio u finalu francuskog prvenstva igrajući za Asvel. Priznanje za MVP-a finala donelo mu je i ponudu od 700.000 evra po sezoni, ako je za verovati francuskim medijima, odnosno čak 1.000.000 ako je vaš izbor specijalizovani sajt "Eurohoops".

SREĆA ZA MICIĆA! Bivši NBA igrač zvanično novo pojačanje Efesa, SVE JE POTVRĐENO (FOTO)

Moerman je prošle sezone u Evroligi beležio prosečno 8,3 poena i 5,3 skokova. U prvenstvu Turske još bolji sa devet poena i 7,1 skokom po meču.

Podsetimo, Efes je već ostao bez Džejmsa Andersona (Mursija), Jigitdžana Sajbira (Bursa), izvesno je da se neće vraćati ni Filip Petrušev, a bez ugovora je ostao i Krunoslav Simon. S druge strane, produžena je saradnja sa Šejnom Larkinom, čeka se još na Bosforu da li će Vasilije Micić u NBA ili ostaje u klubu. Dva velika pojačanja stigla su u likovima Vila Klajburna i Anta Žižića.

Vasilije Micić
foto: Starsport©

S druge strane, Monako bi ove sezone trebalo da raspolaže sa budžetom od 18.000.000 evra samo za plate igrača, Saša Obradović će posle plasmana u četvrfinale Evrolige dobio poverenje kluba da ostane na mestu šefa struke, a već su mu kao pojačanja stigli Džordan Lojd, bivši igrač Zvezde i Zenita, Džon Braun, te pomenuti Okobo.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.