JARAMAZ GOVORIO MALO O SRBIJI I O PARTIZANU: Lučić mi je najviše pomogao u Minhenu, ja Niš pamtim po lepom!
Ognjen Jaramaz, Foto: Emilija Jovanović

evocirao uspomene

JARAMAZ GOVORIO MALO O SRBIJI I O PARTIZANU: Lučić mi je najviše pomogao u Minhenu, ja Niš pamtim po lepom!

Zadovoljan sam, govorio sam maločas da nisam zadovoljan što nismo osvojili domaće prvenstvo, to je bio naš cilj, ali sezona je imala dobrih momenata

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u beogradskoj "Štark Areni" za početak priprema za poslednji, treći FIBA prozor u prvoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati na Filipinima, Indoneziji i u Japanu.

U Pešićevom kolektivu našlo se nekoliko dosta jakih imena i pored iznenadnih otkaza pojedinih nosilaca igre. Među onima koji će se dosta pitati je i Ognjen Jaramaz, aktuelni košarkaš Bajerna i nekada član Partizana, koji kaže da je uspeo da se oporavi koliko su mu obaveze dale mogućnost za tako nešto.

- Uspeo sam da odmorim nekoliko dana nakon sezone, ako je to uopšte odmor. Imao sam nekih klupskih obaveza koje su onemogućile da odmah dođem ovde. Osećam se dobro fizički i psihički, recimo da sam se odmorio.

Srećan je kako je prošla tekuća sezona, a posebno koliko je napredovao u odnosu na njen početak.

- Zadovoljan sam, govorio sam maločas da nisam zadovoljan što nismo osvojili domaće prvenstvo, to je bio naš cilj, ali sezona je imala dobrih momenata, pogotovo u Evroligi, gde smo ostvarili plasman u Top 8 i odigrali dobru seriju sa Barselonom. Mislim da smo tamo napravili dobar posao. Zadovoljan sam svojim igrama i kada ih uporedim sa onima sa početka sezone, kada posmatram svoju ulogu, napravio sam određeni napredak i iskorak.

KK Partizan, Ognjen Jaramaz
foto: Starsport©

Potom se osvrnuo na svoju saradnju sa trenerom Andreom Trinkijerijem i uporedio je ovogodišnju saradnju sa onom koju je imao u Partizanu.

- Naravno, postojale su razlike. Mi smo sarađivali u Partizanu, igrali smo Evrokup, sada je bila Evroliga, drugačiji protivnici, zahtevi. U našoj komunikaciji nije bilo nikakvih problema. Što se mene tiče i same adaptacije, bilo je lakše, jer me je dočekao trener koji me poznaje, svi ostali u stručnom klubu su mi pomogli. Luča mi je najviše pomogao, on je bio mentor

Zatim je pričao o selekciji Letonije i o tome koliko će biti izazovno igrati pred njihovom publikom.

- Mislim da će biti veoma zahtevno, pogotovo prva utakmica i gostovanje u Letoniji. Nadam se pobedama, skupili smo se da pobedimo ove dve utakmice, zato smo se odazvali. Očekujem tešku utakmicu, mislim da će biti puna hala, oni igraju dobro, igraće i braća Bertans. Mislim da imaju jako respektabilan tim.

Dodaje da je najveći problem to što nije bilo dosta vremena za priču.

- Pa sad, razne generacije su tu, neki se poznajemo od ranije, komunikacija je jako dobra. Ali dobro se znamo sa terena, nema tu problema što se toga tiče. Najveći problem je što je kratak period za pripremu. Imamo šest-sedam dana da spremimo meč, ali tako je kako je.

Nada se punoj dvorani "Čair" 3. jula, koje se seća samo po lepom zbog osvojenih pehara sa Partizanom u Kupu Radivoja Koraća.

- Ja verujem da će biti puna hala, iznenadio bih se da ne bude, iskreno. U Nišu se uvek napravi dobra atmosfera kada je košarka u pitanju. Ja Niš pamtim po lepim momentima sa Kupa Radivoja Koraća.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.