PEŠIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA REKAO KAKVO JE STANJE U REPREZENTACIJI: Poznato je koji igrači su spremni!
Svetislav Pešić, Foto: Stefan Stojanović

u njegovom stilu

PEŠIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA REKAO KAKVO JE STANJE U REPREZENTACIJI: Poznato je koji igrači su spremni!

Skupili smo se, ovo su sve momci koji su pozvani, među 25 kandidata, 15 se priključilo

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je na konferenciji za medije pred početak priprema za preostale dve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket koji se sledeće godine održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Zvaničan start priprema bio je 23. juna, a do tada su selektor Pešić i njegovi saradnici radili sa igračima koji su ranije završili sezonu i kojima je potreban uvod u maksimalne napore takmičarskog ritma u kvalifikacijama.

Pešić je objavio spisak od 23 igrača na koje računa za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Tim na koji će selektor računati u ovom kvalifikacionom "prozoru“ biće kompletiran pred zvaničan start priprema, a lista kandidata za nacionalni tim trenutno izgleda ovako: Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

Svetislav Pešić
foto: Stefan Stojanović

Orlovi narednu utakmicu igraju 30. juna protiv Letonije u Rigi, dok 3. jula u Nišu dočekuju ekipu Belgije.

Srbija se već plasirala u drugu fazu kvalifikacija, gde je čekaju protivnici poput Grčke, Turske i Velike Britanije, ali je sa druge strane veoma bitno da se ova grupa završi na prvom mestu.

- Treći prozor prve runde, tako ja nazivam, jer postoji dve runde. Ovo je sada treći prozor prve runde u kojoj su dve utakmice. Kada se završe ove dve utakmice, bez obzira što ćemo se Belgija, Letonija i mi kvalifikovati, mnogo je važno sa koliko bodova ćemo ući u narednu fazu. Dobro je što smo pobedili Slovačku, ali to se neće računati u drugoj rundi - rekao je Pešić.

- Vrlo je važno da se zna da idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom. Grčka će biti prva jer je oba puta pobedila Tursku. Naša situacija, koliko god pokušavam da to pojasnim, izgleda da me svi slušaju, a ne čuju... imali smo najtežu grupu i u drugoj fazi ćemo imati najtežu -

Svetislav Pešić
foto: Stefan Stojanović

Evo šta je selektor Srbije rekao o narednom rivalu, Letoniji.

- Letonija ne igra Evropsko prvenstvo, imaju samo jedan cilj, a to je da odu na SP. Neću da kažem da su bolji od Litvanije, koja je kandidat za medalju na EP, ali ako znate da su oni pre neko veče dobili Litvaniju sa 20 razlike, doduše, Litvanija nije u kompletnom sastavu, ali i Letoniji je falilo... Uverili smo se koliko je to talentovana ekipa koja je po meni jedan od glavnih favorita, zajedno sa Turskom i Grčkom. Biće borbe do kolena, pogotovo u prvoj utakmici u Rigi. Protiv Belgije su imali 9 hiljada gledalaca. Kod nas se to odavno nije desilo - istakao je Pešić.

Pešić je govorio i o spisku igrača koji su na raspolaganju za ovaj prozor.

- Skupili smo se, ovo su sve momci koji su pozvani, među 25 kandidata, 15 se priključilo. Polako se skupljamo, treniramo, borimo se, pokušavamo da napravimo što je više moguće. Momci pokazuju veliki entuzijazam, žele da se pripremimo dobro. - i dodaje

Svetislav Pešić
foto: Stefan Stojanović

- Čekamo Danila Anđušića, na spisku je i Jović. Videćemo. Možda će biti protiv Belgije. Ovo su sada košarkaši koji su kandidati za prvu utakmicu -

- Niko me nije posebno iznenadio. Tarlać je već rekao, izazovna sezona je bila iza nas. Sa svima smo u kontaktu, ima puno povreda, operacija, neki igrači koji su pozvani su operisani. Recimo Trifunović. Radanov je operisan. Teška sezona, neki igrači koji su želeli, koji su iskusni, imaju povrede i na kraju krajeva, nije humano da vršimo pritiske. Nemanja je zdrav, Bobi je zdrav. Bjelica je slobodan agent i može odmah da trenira. Bogdanović je operisan, to je pod upitnikom. Ostaje u Americi do jula, tamo se oporavlja, i posle toga ćemo videti da li će biti dostupan za Evropsko prvenstvo -rekao je Pešić.

Selektor Srbije je govorio i o stanju Miloša Teodosića.

- Mislim da je Teodosić preživeo sezonu. Trenutno je na lečenju. Nadamo se da će igrati na Evropskom prvenstvu. Teo je imao povredu u trećoj utakmici, u finalu protiv Milana. Pod injekcijama je završio seriju, a mi u reprezentaciji ne dajemo injekcije - kaže Pešić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.