OBRADOVIĆ SUSPENDOVAN! KSS ŽESTOKO kaznio Partizan, ali ništa od 3. lige!
Željko Obradović, Foto: Foto: Emilija Jovanovic

zvanično!

OBRADOVIĆ SUSPENDOVAN! KSS ŽESTOKO kaznio Partizan, ali ništa od 3. lige!

Tim iz Humske ipak kažnjen samo novčano

Objavljeno: 13:56h

Disciplinska komisija Košarkaškog saveza Srbije izrekla je kaznu Partizanu zbog odustajanja od učešća u plej-ofu Košarkaške lige Srbije.

Iz tog razloga iz kancelarije lige je naglašeno da se klub iz Humske kažnjava novčano zbog neigranja meča polufinala sa FMP Železnikom, dok je Željko Obradović kažnjen suspenzijom na četiri meča u KLS.

U nastavku se kompletno saoštenje lige po stavkama:

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020 .

- Treneru KK PARTIZAN Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS

- Službenom predstavniku KK PARTIZAN Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog prestavnika na četri naredne utakmice takmičenja KLS.

KK Partizan, KK Crvena zvezda
foto: Emilija Jovanović

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS ( član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Odgovornom licu u KK PARTIZAN Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS ( član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige ( čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK PARTIZAN NIS te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK PARTIZAN u što kraćem roku a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA . O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj.

To znači da poslednja stavka odluke ukazuje da će se tek diskutovati o dodatnoj suspenziji Partizana i prebacivanja u niži ring, prema propozicijama takmičenja usled odustajanja od igranja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.