KATASTROFALNE POSLEDICE DEŠAVANJA U ABA LIGI! Mijailović nikad direktnije o Zvezdinoj tituli i odustajanju od KLS
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

bez dlake na jeziku!

KATASTROFALNE POSLEDICE DEŠAVANJA U ABA LIGI! Mijailović nikad direktnije o Zvezdinoj tituli i odustajanju od KLS

Prvi čovek crno-belih transparentno o aktuelnim temama

Objavljeno:

Predsednik KK Partizana Ostoja Mijailović gostovao je u jutaranjem programu Kurir TV gde je govorio o svim aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci, sa akcentom na pripreme crno-belih za sledeću sezonu i povratak u Evroligu.

Mijalović se osvrnuo i na minule događaje u ABA, pa i na neigranje crno-belih u KLS koja je sinočć zvanično završena trijumfom gradskog rivala Crvene zvezde.

- Trudiću se što manje da komentarišem ovu situaciju, iako ćemo o njoj sigurno govoriti. Želeo bih da pustim našeg gradskog rivala da uživa u svom tofeju i da ove dane provede tako što će biti srećan zbog onoga što su zaradili na parketu. Moram reći da Partizan, kao najveći srpski klub koji je stvarao srpsku košarkašku istoriju, nije protiv srpske košarke, nije protiv sebe. Mi smo dali snažnu podršku nacionalnom timu, selektoru Kariju Pešiću, sve smo igrače stavljali na raspolaganje u svakom prozoru, ali sa druge strane, naša KLS i ABA moraju da pretrpe rekonstrukciju u nekim svojim delovima. Na primer, moram reći za ABA, i da podsetim na situaciju u petoj utakmici finalne serije plej-ofa, kada je ispražnjena dvorana... A zašto nije ispražnjena u u prvoj i drugoj utakmici kada su bili još teži incidenti nego u petoj - upitao je Ostoja Mijailović.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Foto: Emilija Jovanovic

- Moraju da postoje kriterijumi jednaki za sve. Ja se na žalim ni na koga. Žalim se na organizatora koji je dozvolio da druga utakmica izazove treću utakmicu, da ta treća bude skandalozna sa naše strane. Od pojedinaca, ne mogu reći od cele tribine, i da nas dovedu u situacija kada treba da dobijemo "vajld kard" i da se vratimo u Evroligu posle osam godina, da dobijemo incidentne situacije podgrejane onim što se dešavalo u ABA. Sve to zajedno da nam donese na kraju katastrofalne posledice.

Prvi čovek uprave Partizana zalaže se za promena u KLS i AdmiralBET ABA ligi, o čemu će se još pričati na nivou kluba:

- Mi srpskoj košarci želimo sve najbolje. Mi smo zbog toga dostavili naše primedbe, one su se čule na našim zajedničkim sastancima, takođe postoje i pisanoj formi, na mejlovima, tu ne treba širiti tenziju. Mi jesmo za uređenje srpske košarke i sada naglašavam - imamo dva naša velikana koji igraju u Evroligi, naši navijači i javnost treba da se ponašaju kao evropski klubovi. Ovo je istorijski trenutak za našu košarku, Srbiju, Beograd, jer ćete svake nedelje sigurno imati jednu evropsku utakmicu u glavnom gradu - rekao je Mijailović, a zatim je prešao na problem ekipe Zlatibora koja je trijumfovala u ABA 2 ligi:

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Printscreen/Youtube/Prva TV

- Pre, mislim, tri godine, 2019. doneta je odluka da FMP i Mega kao srpski klubovi imaju garantovano mesto pet godina u ABA. Dakle, ja sam tada bio član Skupštine ABA ispred Partizana. Tada su zaključana četiri mesta za Srbiju, jer pored Partizana i Crvene zvezde dobili smo kao sigurne učesnike FMP i Megu. Onda je doneta odluka da može pet srpskih klubova da se takmiči i dobili smo Borac. Vidite, srpska košarka se podigla i sada imamo Zlatibor, Borac koji je nekoliko puta dobio Partizan, Slobodu iz Užica, pa Vojvodinu... Veliku zahvalnost za sve to dugujemo državi zbog njenih ulaganja u košarku i srpski sport, ali neke stvari moramo da menjamo. Zašto bismo mi Zlatiboru zabranjivali da se takmiči u ABA 1 ako je to pravo izborio na parketu. Mi smo spremni to da menjamo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.