POVRATAK U EVROPSKA TAKMIČENJA! FMP igra FIBA Ligu šampiona!
Košarkaši FMP-a, Foto: Starsport©

dobra vest za srpsku košarku!

POVRATAK U EVROPSKA TAKMIČENJA! FMP igra FIBA Ligu šampiona!

"Panteri" prvo moraju u kvalifikacije preko kojih bi tražili put u grupnu fazu

Objavljeno: 09:53h

FMP podneo je prijavu za igranje u FIBA Ligi šampiona.

Sportal saznaje da je klub koji će se od petka boriti sa Crvenom zvezdom za titulu šampiona Srbije uredno poslao prijavu za učešće u FIBA Ligi šampiona, za šta je rok bio do 15. juna.

Po pravilima najjačeg klupskog takmičenja pod okriljem FIBA, pravo za nastup u takmičenju automatski stiče prvak Srbije, dok vicešampion ima veoma dobre šanse za to.

U ovom konkretnom slučaju, Crvena zvezda koja će ponovo igrati Evroligu sigurno ne bi nastupila, pa je put FMP-u praktično već otvoren.

Dakle, prema propozicijama ovog sve jačeg takmičenja, nakon što je uredno poslao prijavu i svojim sportskim rezultatima u nacionalnom šampionatu FMP je zaslužio "kvalifikaciju".

1 / 3 Foto: Starsport©

Ipak, moraće "panteri" prvo u kvalifikacije za Ligu šampiona, preko kojih bi tražili put u grupnu fazu. Od kojeg kola za sada nije poznato.

Biće to povratak kluba u evropska takmičenja prvi put posle 2010. godine, kada se takmičio u Evročelendž kupu, a prethodno sa puno uspeha igrao u Uleb kupu, čiji je bio i polufinalista u sezoni 2006-07.

Tim iz Železnika bi tako bio treći predstavnik Srbije u evropskim klupskim takmičenjima naredne sezone. Crvena zvezda i Partizan igraće Evroligu naredne sezone.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.