VUČIĆ POSLAO ULTIMATUM ZVEZDI I PARTIZANU: Porez moraju da plate SVI, u protivnom uslediće blokada i STEČAJ!
Aleksandar Vučić, Foto: KK Partizan, KK Crvena zvezda, Printscreen

upozorenje

VUČIĆ POSLAO ULTIMATUM ZVEZDI I PARTIZANU: Porez moraju da plate SVI, u protivnom uslediće blokada i STEČAJ!

Predsednik Srbije je najavio da će se ubuduće više novca ulagati u druge gradove

Objavljeno: 12:18h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je prokomentarisao ulaganja koja je država imala prema večitim rivalima i koliko je novca dala fudbalskim i košarkaškim klubovima Crvena zvezda i Partizan, kao i koliko oni duguju za porez.

Vučić je najavio da će se ubuduće više novca ulagati u druge gradove poput Niša, Kruševca, Kraljeva, Zrenjanina, Subotice, a na uštrb Beograda.

- Mogli ste da vidite fer raspodelu novca večitih rivala, ako pogledate i koliko je Vojvodina dobila, ne malo novca, ali neuporedivo manje od večitih, ono što je naša greška i to prihvatamo, to je da smo mnogo manje novca dali u Niš, Kruševac, Kraljevo, ali morali bismo više da dajemo i na Sever, u Zrenjanin, Suboticu... Kada pogledate Niš u poređenju sa Zvezdom i Partizanom, tu nema smisla nikakvog i to ne možemo nikako da opravdamo. Moraćemo da damo više novca centralnoj Srbiji u odnosu na Beograd. Ali videli smo fer raspodelu i odnos države prema večitima.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/RTS

- Uz taj fer odnos je činjenica da smo tim ulaganjima pomogli Zvezdi i Partizanu da se uspešnije takmiče na evropskoj sceni. Imamo dva kluba koji su u prva tri u regionu uz zagrebački Dinamo u fudbalu, i u košarci dva najbolja u regionu. To ne bi bilo moguće bez podrške države. Što se tiče njihovog međusobnog odnosa, iz ovoga se vidi da je kao na apotekarskoj vagi vagano, koliko da dobije Zvezda, koliko Partizan i tu smo bili apsolutno fer.

Dotakao se Vučić i dugovanja koja ovi klubovi imaju na ime poreza i poslao im jasno upozorenje.

Večiti derbi
foto: Starsport©

- Ono što je važno je plaćanje poreza, izašli smo sa ciframa, to da li neko priznaje kamate ili ne, kamate postoje svuda u svetu i moja poruka je da će porez morati da plate svi, to je naša ključna poruka. I najmanje duguje KK Crvena zvezda, ali svi će morati da plate.

- Veliki su dugovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, verujem da će moći u skladu sa UPPR i reprogramom da plaćaju svoje obaveze, u protivnom uslediće blokada i stečaj. Da li ćemo im pomoći, pomoći ćemo im.

- Morate da imate na umu da je to ukupno 91 odsto navijačke populacije u Srbiji, 56 - 35 prema poslednjem istraživanju, oni predstavljaju našu zemlju, kada nose NIS ili MTS na našim dresovima, oni promovišu naše kompanije, o stranim neću da pričam. Velike su obaveze, šta god možemo da pomognemo, pomoći ćemo, ali oni svoje obaveze moraju da ispune. Verujemo da će imati velika primanja zbog Evrope, ali da ispunjavaju svoje obaveze u skladu sa reprogramom - naglasio je Vučić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.