KAKVA ČAST ZA GROBARE: Košarkaška dvorana u Španiji preimenovana u 'PARTIZAN'!
Imenovanje sale u Fuenlabradi u "Partizan", Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

s dobrim razlogom

KAKVA ČAST ZA GROBARE: Košarkaška dvorana u Španiji preimenovana u 'PARTIZAN'!

"Želimo da realizujemo tu ideju sklopu obeležavanja tridesete godišnjice uspeha Partizana"

Objavljeno: 14:14h

Novi sportski kompleks koji se otvara u Fuenlabradi dobiće ime po Partizanu koji je upravo u tom španskom gradu osvojio titulu u Evroligi 1992. godine.

Fudbalski stadion u tom gradu se zove "Fernando Tores”, a košarkaška dvorana "Fernando Martin”, a pridružiće im se kompleks nazvan po srpskom timu.

"Želimo da realizujemo tu ideju sklopu obeležavanja tridesete godišnjice uspeha Partizana. Budući da se sportska hala u kojoj igramo zove ‘Fernando Martin’, a fudbalski stadion ‘Fernando Tores’, voleli bismo da neki sportski objekat dobije ime ‘Partizan’“, rekao je predsednik KK Fuenlabrada Hose Kintana Vijar, a prenosi "Sport Klub".

Time će gradonačelnik Fuenlabrade 1992. godine obeležiti 30 godina od kako su se crno-beli popeli na evropski tron.

VUČIĆ POSLAO ULTIMATUM ZVEZDI I PARTIZANU: Porez moraju da plate SVI, u protivnom uslediće blokada i STEČAJ!

Podsetimo, Partizan je zbog rata u bivšoj Jugoslaviji morao da pronađe halu u kojoj će igrati domaće utakmice, a izbor je spao na Fuenlabradu.

Vlada Dragutinović, Aleksandar Saša Đorđević, Predrag Saša Danilović, Nikola Lončar, Milenko Savović, Željko Obradović, Mlađan Šilobad, Velimir Gašić, Ivo Nakić, Željko Rebrača, Zoran Stevanović, Slaviša Koprivica, KK Partizan 1992
foto: Starsport©

"Kada je Partizan došao da igra kod nas, postojala je lokalna košarkaška liga u kojoj su manje-više igrali veterani, nije bilo poluprofesionalne niti profesionalne ekipe. Tada još nisu postojale ni škole košarke u kojima bi dečaci i devojčice mogli da treniraju. Mnoge stvari u gradu su tek počinjale da se razvijaju. Bilo je to vreme izrade novih planova za grad čiji je broj stanovnika neprestano rastao. Hala sportova ‘Fernando Martin’ bila je tek sagrađena i hteli smo da dobije određenu namenu, pa smo mislili da je igranje utakmica Kupa evropskih šampiona u košarci, današnje Evrolige, odlična prilika za to“, prisećao se Kintana Vijar.

VUJOŠEVIĆ KOMENTARISAO PARTIZANOVE ŠANSE ZA EVROLIGU: Surovo je govorio o incidentima sa finala ABA lige!

Ono što će zauvek ostati jeste veza između dva kluba, ovekovečena u nazivu koji su crno-beli nosili kada su slavili na finalnom turniru u Istanbulu – Partizan iz Fuenlabrade.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.