ZVANIČNO: NIKOLA JOKIĆ ĆE NASTUPITI ZA REPREZENTACIJU! Sve je potvrdio selektoru!
Nikola Jokić, dvostruki MVP u NBA, Foto: Profimedia

LAKŠE SE DIŠE

ZVANIČNO: NIKOLA JOKIĆ ĆE NASTUPITI ZA REPREZENTACIJU! Sve je potvrdio selektoru!

Nikola Jokić obradovao celu Srbiju

Objavljeno: 13:57h

Nikola Jokić je potvrdio selektoru Svetislavu Pešiću da će igrati na Evrobasketu!

KSS je objavio na svom sajtu da će najbolji košarkaš na svetu biti član “orlova” i zajedno sa njima krenuti po zlatnu medalju na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

– Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje. Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta.

Svetislav Pešić, Nikola Jokić, Košarka
foto: Starsport©

- U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom. Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća – poručio je direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać.

JOKIĆEV NAJBOLJI PRIJATELJ OTKRIO PREVIŠE: Ono što je rekao se nimalo neće svideti Nikolinoj ženi!

Prve obaveze reprezentacije Srbije biće tokom juna i jula. Prvo će u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naš tim 30. juna igrati protiv Letonije u Rigi, da bi 3. jula u Nišu srpska reprezentacija dočekala nacionalni tim Belgije.

Krajem avgusta sledi nova runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u novoformiranoj grupi gde će se Belgiji, Letoniji i Srbiji pridružiti timovi Velike Britanije, Grčke i Turske. Nakon toga, na programu je Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra 2022.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.