SINIŠA MALI OTKRIO DUGOVE I PODRŠKU DRŽAVE ZVEZDI I PARTIZANU: "Svi smo ŠOKIRANI! Za te pare možete 3 nova vrtića!"
Siniša Mali, Foto: Profimedia / Printscreen

ogromne cifre!

SINIŠA MALI OTKRIO DUGOVE I PODRŠKU DRŽAVE ZVEZDI I PARTIZANU: "Svi smo ŠOKIRANI! Za te pare možete 3 nova vrtića!"

I jedni i drugi su prethodno izneli niz saopštenja navodeći svoje dugove i primanja od države i tražili isto od rivala

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su burnu finalnu seriju u ABA ligi, a posle svih incidenata, crno-beli su otkazali učešće u KLS-u, dok crveno-beli igraju polufinalnu seriju sa Megom.

Tako, sam kraj sezone obeležio je niz prozivki na obe strane, a deo njih se odnosio i na finansiranje klubova. I jedni i drugi su izneli niz saopštenja navodeći svoje dugove državi i tražilii isto od rivala.

Sa druge strane ministar finansija Siniša Mali ovog jutra bio je gost jutarnjeg programa na Pinku, gde se, između ostalog, dotakao i ulaganja države u najveće srpske košarkaške klubove.

- Ova tema je veoma interesantna. Mi smo uradili detaljnu analizu fudbalskih i košarkaških klubova Zvezde i Partizana. Zvezda ima nasleđeni problem koji traje decenijama. Imate situaciju da državi možete da dugujete koliko hoćete. Većina nas nije razumela koliko je porez važan. Uspeli smo da pomognemo privredi, građanima, izgradimo bolnice, škole, sve se to finansira iz poreza. zato mi je veoma važno da svaki građanin uvek uzme fiskalni račun. Nemamo možda jedan vrtić, još jedan parkić i zato mi je to izuzetno važno - počeo je ministar Mali i nastavio:

Siniša Mali
foto: Printscreen/Prva

- To je taj nasleđeni decenijski problem. Poslednjih par dana smo uradili detaljnu analizu koliko smo pomogli i Zvezdi i Partizanu i stalno je pitanje koliko je i da li je država pomogla. I sa druge strane, kolika su njihova dugovanja za porez. Oni su u nekom reprogramu, ali se to nagomilava iz godine u godinu.

- Od 2012. do 2022. Košarkaški klub Crvena zvezda je od države dobio 26 miliona evra. U istom peridou Košarkaški klub Partizan je dobio 24.4 miliona evra, što od države, a tu je 8.9 miliona evra od Naftne industrije Srbije. Vrlo precizan podatak. U principu je to izbalansirna pomoć i jednima i drugima. Za porez duguju: KKCZ 96.6 miliona dinara, KK Partizan duguje 649.7 miliona dinara. Dakle, ogroman dug za porez. Pogledajte kakva je to navika. Ako ne pomognete u sekundi i jednima i drugima, uvek je to veliki problem.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Košarka
foto: Starsport

- Kada se ne pomogne, odmah je problem i vređa se država. Svi smo šokirani, zato je predsednik želeo da pričamo o tome. Dakle, KKCZ i KKP 7.000.000 evra. Za te pare možete tri nova vrtića, ne znam koliko novih autobusa, školskih policajaca da obezbedite. Da uložimo u parkove, nove Domove zdravlja, bolnice. To su ogromne cifre. Tražim podršku građana da razumeju da svaki dinar neplaćenog poreza ide na štetu. Taj neko ko nije izdao račun kupiće sebi novu vikendicu i nova kola, a nama to znači manje izgrađenih vrtića, kilometara puta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.