ĐORĐEVIĆ I GUDURIĆ POKORILI TURSKU! Fener srušio Efes za novu titulu šampiona!
KK Fenerbahče, Foto: Profimedia

veliki uspeh

ĐORĐEVIĆ I GUDURIĆ POKORILI TURSKU! Fener srušio Efes za novu titulu šampiona!

Dominantna partija Fenerbahčea u 4. meču protiv velikog rivala

Objavljeno: 21:44h

Košarkaši Fenerbahčea su šampioni Turske, pošto su u 4. meču finalne serije slavili protiv Efesa sa 92:80

Ekipa Aleksandra Đorđevića je odlično počela duel u „Sinan Erdem“ dvorani i strpljivom igrom na oba dela terena u finišu prve četvrtine imala je 14 poena prednosti (24:10). Gosti su početkom druge deonice došli do maksimalnih plus 16 (28:12), ali nije bilo realno da Fener nastavi u istom ritmu.

Aktuelni šampion Evrope i branilac turske titule uspeo je da se konsoliduje, pogodio je neke šuteve, i na odmor je otišao sa podnošljivih šest poena minusa – 41:35.

Efes je serijom 7:2 na startu drugog poluvremena došao i do pola koša minusa (43:42), imao je i napad da prvi put povede, međutim, Đorđevića ekipa je izdržala pritisak. Fenerbahče je odgovorio serijom 10:0 i ponovo je imao dvocifrenu prednost – 61:50.

Vasilije Micić
Vasilije Micićfoto: Profimedia

Gosti predvođeni raspoloženim Markom Gudurićem i Janom Veselim sve konce igre držali su u svojim rukama i na na nešeto manje od pet minuta pre kraja, posle sjajne akcije pomenutog tandema i zakucavanja Čeha, na semaforu je pisalo 85:68 i bilo je jasno da nema povratka za domaći tim.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Jan Veseli sa 18 poena i sedam skokova, Nando de Kolo je dodao 17, uz četiri asistencije, a odličan je bio i naš Marko Gudurić sa 16 poena, pet skokova i isto toliko završnih dodavanja.

Kod Efesa su se istakli Tibor Plajs i Kris Singlton sa po 17 poena.

Vasilije Micić je imao učinak od 10 poena, sedam asistencija i četiri skoka, a isti broj poena, uz šest asistencija, imao je i Šejn Larkin.

Aleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđevićfoto: Starsport

Brojni mediji su proteklih dana pisali da bi Dimitris Itudis trebalo da nasledi Aleksandra Đorđevića na klupi Fenera i da je to praktično završen posao, ali videćemo šta će se dogoditi nakon što je legendarni srpski košarkaš osvojio titulu. Đorđević je, podsetimo, prošle sezone sa Virtusom osvojio titulu u Italiji, ali ga je Serđo Skariolo zamenio na klupi velikana iz Bolonje.

Efes je lider sa 15 osvojenih titula prvaka države, Fenerbahče ima deset, Ezačibaši osam, a Galatasaraj i ITU po pet.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.