OVO ZANIMA SVE NAVIJAČE PARTIZANA! Javio se Kirilenko i otkrio da li će Rusi igrati Evroligu!
Andrej Kirilenko, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

više nema dileme

OVO ZANIMA SVE NAVIJAČE PARTIZANA! Javio se Kirilenko i otkrio da li će Rusi igrati Evroligu!

Izgleda da će za tri dana biti potvrđeno ono što čeka čitava košarkaška javnost u Srbiji

Objavljeno:

Proslavljeni as i čelnik Košarkaškog saveza Rusije Andrej Kirilenko je otklonio svaku dilemu oko nastupa tamošnjih klubova u Evroligi i Evrokupu, kao i reprezentativnim takmičenjima.

Ruskim timovima je onemogućeno da nastupaju u evropskim takmičenjima usled rata u Ukrajini, a sada je jasno da ih neće biti ni naredne sezone na košarkaškoj mapi.

Legendarni košarkaš koji je slavu stekao nastupajući u NBA ligi je otkrio da u sezoni 2022/2023 ruskih timova neće biti u elitnom evropskom takmičenju.

- Snažan uticaj određenih političkih krugova ne dopušta nam da učestvujemo u klupskim i reprezentativnim takmičenjima upravo zbog toga što mnoge ekipe odbijaju da igraju protiv nas. U potpunosti razumem FIBA. Evrobasket će se održati u septembru. Ako Rusija igra, 20 timova će reagovati i reći: ‘Ne igramo sa njima.’ Šta će FIBA da ​​uradi? Da li će da eliminiše 20 reprezentacija i hoće li Rusija da postane evropski prvak? Čudno je - rekao je Kirilenko, i tako potvrdio da klubovi iz njegove zemlje neće biti učesnici kontinentalnih takmičenja za sezonu koja sledi.

CSKA - Crvena zvezda
CSKA - Crvena zvezdafoto: Profimedia

Nakon toga je dodao:

- Svi to vrlo dobro znamo. Kažu da sport treba da se kloni politike, ali sve ima veze sa politikom. Mi nismo političari. Igramo košarku i to je to. Pre dve godine svi su bili epidemiolozi, sada su svi postali političari.

Umesto Rusije na Evropskom prvenstvu će igrati Crna Gora, dok će zvanična potvrda statusa ruskih timova u Evroligi - CSKA, Uniksa i Zenita - biti poznata nakon sastanka akcionara koji je zakazan za 16. jun.

Tada bi trebalo da bude i definitivno poznato da li će Partizan zaigrati nakon osam godina odsustva u najjačem evropskom takmičenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.