OGLASIO SE DIREKTOR ABA LIGE! Ono što je rekao se navijačima Partizana nimalo neće dopasti!
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©

posle burne serije!

OGLASIO SE DIREKTOR ABA LIGE! Ono što je rekao se navijačima Partizana nimalo neće dopasti!

Sumirao sezonu i progovorio o haosu u finalu, kao i potencijalnoj pozivnici Evrolige za Partizan

Objavljeno: 13:59h

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović rezimirao je tek završenu sezonu u regionalnom takmičenju.

Ona je okončana na buran način, dramatičnom finalnom serijom između Zvezde i Partizana, u kojoj su crveno-beli stigli do trofeja.

Bilo je svega u tih pet utakmica beogradskih rivala, a akteri o kojima se uvek priča su i arbitri, za koje Vojinović ističe da su najbolji na starom kontinentu.

- ABA liga ima najbolje sudije u Evropi i to je činjenica, htio to neko da prihvati ili ne. To su profesionalci koji su prošli mnogo toga i velikim radom i kvalitetom stekli ozbiljan status u evropskim okvirima. Greške o kojima govorite su objavljene i od strane same lige, što je recimo praksa u NBA i ima za cilj da pokaže sistematičnost i transparentnost u radu. Morate da znate da je ABA liga još pre početka finalne serije odredila arbitre za sve utakmice. To je samo još jedan pokazatelj da se misli na sve detalje. Generalno, na polju suđenja, od same sudijske komisije, preko pravilnika, temeljnih sistema rada, analiza i delegiranja, napravljen je ogroman iskorak. Da se razumemo, sudije su takođe ljudi od krvi i mesa, rade zahtevan posao u izuzetno teškim uslovima. Greške su moguće i kada se to desi sigurno ne zaslužuju da budu satanizovane. Ključno je da eventualni broj grešaka bude na razumnom nivou, ali ono što nikada ne smije da postoji to je tendencija. Dok je tako, ABA liga će uvek stajati iza svojih sudija i raditi na tome da suđenje bude podignuto na još viši nivo. Iako nam već sada mnogi zavide na kvalitetu suđenja- rekao je Vojinović za "Vijesti".

Crvena zvezda - Partizan
Crvena zvezda - Partizanfoto: Emilija Jovanović

Nedavno su se pojavile glasine da bi hrvatski klubovi mogli da napuste ABA ligu.

- Ni dok su kružile te glasine, zasnovane na dopisu HKS-a, a ni do današnjeg dana, nijedan klub iz Hrvatske u razgovoru sa nama nije pomenuo istupanje, niti bilo šta slično. Stvar je prosta, svi treba da prepoznaju svoj interes, a potom i da se za njega bore. Tako je sa svim stvarima u životu. Pri tome, ključno je da se razgovara. Samo tako, svi zajedno, klubovi, savezi i liga, možemo da osiguramo bolji košarkaški proizvod - dodao je Vojinović.

Kao i do sada, šampion, u ovom slučaju Zvezda, trebalo bi da i naredne sezone igra u Evroligi. Da li Partizan ima čemu da se nada?

- ABA liga jedina liga u Evropi koja ima prohodnost ka Evroligi. To je sada šampion koji ima prednost za dobijanje pozivnice, a praksa jasno pokazuje da to znači i učešće u Evroligi. Da li zaslužujemo više? Naravno! Iskreno se nadam da će Partizan kao vicešamion dobiti pozivnicu, kao i da će to biti praksa u budućnosti. Pored toga, za nas je izuzetno važan i broj učesnika u Evrokupu, ali i FIBA takmičenjima. Ono za šta se svi borimo i što je u svima u interesu, jeste da pored kvaliteta i profita, imamo i najbolji mogući status u odnosu na sve druge organizacije. Sa svima razgovaramo i borimo se za interese same lige i klubova - podvukao je Vojinović.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.