MEGA ŠOKIRALA ZVEZDU! Jovanovićevi puleni slavili posle bruke i VELIKOG preokreta!
Mega - Crvena zvezda, Foto: Starsport

polufinale kls

MEGA ŠOKIRALA ZVEZDU! Jovanovićevi puleni slavili posle bruke i VELIKOG preokreta!

Mladi tim Mege je još jednom pokazao da igra sjajnu košarku i pokazao reakciju posle ubedljivog poraza u prvom meču

Objavljeno: 13:47h

Košarkaši Mege su napravili iznenađenje i savladali Crvenu zvezdu u okviru drugog meča polufinala KLS rezultatom 77:70 i tako obezbedili majstoricu.

Zvezda je u prvom meču bila veoma ubedljiva i slavila trijumf rezultatom 114:78, a danas je imala znatno teži zadatak, ispostavilo se nerešiv ovog popodneva.

Mega je ovom pobedom produžila seriju, a pobednika čeka finale protiv FMP-a koji je bez borbe prošao dalje odustajanjem Partizana od takmičenja.

Crveno-beli su furiozno ušli u meč, a već posle prvog perioda igre je viđena dvocifrena prednost, pre svega zahvaljujući raspoloženom Ostinu Holinsu.

KK Crvena zvezda, KK Mega, KLS
foto: Starsport

Nastavila je Zvezda da znalački čuva prednost i u drugom periodu, a Mega je pretila u serijama. Na poluvremenu je bilo 26:38 za izabranike Dejana Radonjića.

Međutim, u trećoj deonici je viđen veliki preokret Mege koji su na krilima Ruženceva i Uskokovića stigli do vođstva 54:53 na kraju treće četvrtine.

U poslednjoj deonici je viđena prava drama. Igralo se u serijama, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali Mega uspeva da stigne do podviga i u finišu sruši šampiona ABA lige.

Vodila je Zvezda sa 67:62, potom je Mega preokrenula, pa je na nešto više od tri minuta pre kraja, trojkom Cerovine imala i četiri poena prednosti (73:69).

KK Crvena zvezda, KK Mega, KLS
foto: Starsport

Imala je Mega i dva napada da uveća vođstvo, ali je to učinila tek posle osmog ofanzivnog skoka i poena Rudana (75:70). I do kraja je domaćin uspeo da sačuva prednost, za veliki trijumf, jedan od najvećih ove sezone.

Na kraju, prednjačio je Ružencev sa 23 poena, Rudan je imao neverovatan učinak, po 18 poena i skokova, Uskoković se zaustavio na 14 poena, a Cerovina na 12. Na drugoj strani, Mitrović je bio najbolji sa 16 poena i devet skokova, pratili su ga Dobrić sa 15, kao i Holins i Ivanović sa po devet poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.