PARTIZAN IDE U NIŽI RANG? Pravila su jasna za sve!
KK Partizan, Foto: Emilija Jovanović

šok!

PARTIZAN IDE U NIŽI RANG? Pravila su jasna za sve!

Ovo bi bio veliki udarac za srpsku košarku

Objavljeno: 16:38h

I dalje je neizvesno da li će KK Partizan igrati domaće prvenstvo, a ukoliko odluče da ipak zaobiđu ovo takmičenje, sankcije su neumoljive i precizno definisane pravilnikom.

Međutim, za navijače crno-belih stižu sjajne vesti koje se tiču Evrolige.

Danas u podne ističe rok da Partizan, Crvena zvezda, FMP i Mega prijave sa kojom četvoricom stranaca će učestvovati u plej-ofu. Tog trenutka će se znati da li su crno-beli ostali pri stavu da ne igraju Prvenstvo Srbije, što bi bio nezabeležen presedan.

KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport©

Ako ne prijave sastav, automatski neće moći da igraju meč polufinala sa FMP-om zakazan za petak.

Koliki rizik snosi eventualna odluka o neigranju pokazuje član 36. Pravilnika o takmičenju KS Srbije u kom između ostalog stoji:

- Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u skladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenja, u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kog je istupio, odnosno isključen.

KLS
foto: Printscreen/Youtube

A Partizan je još na početku sezone prihvatio Propozicije takmičenja i žreban je za plej-of KLS lige. Naravno, ostavljamo mogućnost da advokati i pravnici i ovde pronađu neku "rupu u zakonu".

Crno-beli treba da se odreknu jednog od petorice Madar, Mur, Lidej, Lesor i Glas, s obzirom da Kevin Panter još od dana kad je igrao u Crvenoj zvezdi ima srpski pasoš. Crveno-beli su u povoljnijoj poziciji, jer je Majk Cirbes zbog povrede propustio celu sezonu.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.