PARTIZAN NIJE TRENIRAO OD 'MAJSTORICE' SA ZVEZDOM! Da li će crno-beli nastupiti u Košarkaškoj ligi Srbije?
Dosta je bilo: Košarkaši Partizana sa trenerom Željkom Obradovićem, Foto: Foto: Emilija Jovanovic

preskaču kls?

PARTIZAN NIJE TRENIRAO OD 'MAJSTORICE' SA ZVEZDOM! Da li će crno-beli nastupiti u Košarkaškoj ligi Srbije?

U polufinalima bi trebalo da se sastanu Partizan i FMP odnosno Crvena zvezda i Mega, ali prvi par je sve neizvesniji

Objavljeno:

KK Partizan se usprotivio odluci Košarkaške lige Srbije da kriterijum za parove polufinala i domaćinstvo u plej-ofu srpskog prvenstva bude plasman iz regularnog toka ABA lige i moguće je da tim iz Humske neće nastupiti u ovom takmičenju.

U prilog tome govori i činjenica da crno-beli nisu imali nijedan trening od poraza u petoj utakmici finala plej-ofa Jadranske lige protiv Crvene zvezde, prenosi Sportklub.

Da li izostanak treninga označava da u Partizanu ni ne razmišljaju o potencijalnom nastupu u KLS – ostaje da se vidi.

Prethodno se pojavila informacija kako je atmosfera u klubu takva da želje za igranjem u poslednjem takmičenju sezone nema, ali da postoji opcija da dođe do promene strategije u slučaju konsultacija sa „višim instancama“.

KK Partizan
foto: Emilija Jovanović

U polufinalima bi trebalo da se sastanu Partizan i FMP odnosno Crvena zvezda i Mega, a Partizan u prvom meču treba da bude domaćin protiv „Pantera“ iz Železnika, koji je zakazan za petak 10. jun.

Treba reći da je i u sredu održan sastanak zvaničnika KLS i predstavnika klubova-učesnika, ali da Partizan nije imao svoju delegaciju na tom razgovoru.

- Niko od predstavnika Partizana se nije pojavio, a uredno su pozvani, ali ja nemam nijedan podatak, nijednu informaciju da Partizan neće igrati utakmice domaće lige. Osim nekih izjava u medijima i najava da će se to desiti koje dolaze iz nerelevantnih izvora, ne postoji nijedan drugi dokaz da Partizan neće igrati - kaže Aleksandar Grujin, direktor KLS-a.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- U domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja. U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb… Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati - izjavio je u aprilu Ostoaja Mijailović, predsednik Partizana.

Aktuelni prvak Srbije je Crvena zvezda, koja je u finalu plej-ofa 2021. godine sa 2-1 u pobedama savladala Megu.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.